Ismét tehergépjármű ellenőrzés a város határában

VISSZA A HÍREKHEZ

A Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat felkérésére, Bali Imre óvárosi KMB megszervezte, és segítette március 22-én és 24-én a városból kimenő kisteher gépjárművek ellenőrzését.

A két szervezet közötti együttműködési megállapodás értelmében a hatóság részéről ellenőrzésre került a gépjárművezető úti- és személyi okmányának ellenőrzése, míg a civil szervezet részéről a rakomány, főként a hulladékot szállító raktér szemrevételezése, ellenőrzése volt.

A város mentén haladó 6-os főút mellett elszaporodó illegális hulladékok megfékezésére, továbbá megelőzésére ilyen és hasonló akciókat a jövőben is tervez a két szervezet. Mind két napon az esemény 16-20 óráig tartott. Az akcióért felelős rendőr mellett a két napon 5 fő hulladékos szakember segítette a munkát. Egy esetben segédkeztünk bűncselekmény gyanúja miatti előállításnál, mely szervesen kapcsolódott a munkánkhoz, illetve 7 helyszíni bírság született közlekedési szabályok megsértése miatt.

A hulladékkommandó kérésére sötétedés után rejtett figyelést is alkalmaztak, annak érdekében, hogy a sötétben közlekedő illegális hulladékot elrejtőket, illetve az illegális fakivágókat tetten érhessék. Ez azonban a két alkalommal nem sikerült, de a közös munka így is sikeresnek mondható, hiszen a jelenlét mind két szervezet számára nagyon fontos.

A civil szervezet igyekszik nem csak a városban jelen lenni, hanem a város határaiban is, hiszen a hulladékokban talált és begyűjtött nyomok alapján elmondható, hogy sok esetben az átmenő forgalomból, illetve a környező településekről származik Százhalombatta határában az illegálisan lerakott, sokszor veszélyes hulladék.

A közúti áruszállítás fontos részeként ellenőrzésre került a szállított áru rögzítése is, így két esetben kellett a hiányosságokra felhívni a gépjármű vezető figyelmét.


Szakembereink 2 esetben találkoztak olyan jellegű rakománnyal, amely hulladékot szállított, ezek a későbbi beazonosítás végett dokumentálásra kerültek, mindkét szerv részéről, így azok lerakása esetén könnyen beazonosíthatók lesznek.

VISSZA A HÍREKHEZ

 

VISSZA A HÍREKHEZ