VISSZA A HÍREKHEZ

„TESZEDD! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!”

 E mottó alapján hirdetette meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány az ország nagyszabású hulladékgyűjtő akcióját, május 21-re. Az akcióra országos szinten 162.334 önkéntes jelentkezett. Százhalombattán 60 önkéntes vett részt az akcióban, amelyet a Pest megyei Vöröskereszt felkérésére a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat koordinált.

 

A város öt pontján volt a találkozó, így az Arany János Általános Iskolások az urbáriumi részt, a Széchenyi István Szakközépiskola és Gimnázium tanulói a vasútállomás környékét, a Tesco Baráti Kör a bevásárló központ környékét és az erdő egy részét, a GDF SUEZ DE ZRT. kollektívája az erőmű környékét, míg a Dunai Flottilla Gyermek- és Víztúra Egyesület a vízről szedte a szemetet. Az akcióhoz számos városlakó is csatlakozott egy-egy pontot megtisztítva, így a Csónakház környékét nem csak az ügyes kajakos fiatalok, de városlakók is tisztították a partról.

   

Az önkéntes akció első helyszíne negyedtizenkettőre, míg az utolsó helyszín fél kettőre fejezte be a hulladékgyűjtést. A nap végi eredmény 54 db 80 literes zsák, melyet a Szákom Kft. a mai napon gyűjtött be.  

 

Az akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását. 2011. az Önkéntesség Európai Éve! A koordináló civil szervezet ennek ismeretében hirdetett már idén többször önkéntes akciót, melyre a város lakosságának egy része is fogékony, hiszen önkéntesek segítségével tisztulhatott meg a város déli részén lévő garázssor, és önkéntesek segítségével szépül a Csónakázó-tó környéke.

  

                                                                       Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat

VISSZA A HÍREKHEZ