VISSZA A HÍREKHEZ

Garázs vagy lakás?

A Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete és a Faluvédő Egylet – Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálata „kerek asztal” megbeszélésre invitálja október 3-ra az önkormányzati szakbizottságok elnökeit, képviselőket, a jegyzőt, a polgármestert és a tárgyhoz kapcsolódó számos szakmabelit.
A környezetvédelmi egyesület a hajléktalanok által okozott köztéri szemetelések, és a garázsban élők életvitelével járó problémákra kíván figyelmet fordítani, amelyet a civil szervezet a fennállása óta már többször jelzett az önkormányzat felé. A problémát már 2009-ben jeleztük először az önkormányzatnak és azóta is, látjuk a garázsban élés veszélyeit, azon túlmenően, hogy a megtisztított területen a mindennapi életük során általuk is újratermelődik a szemét, a biológiai szükségletüket is a területen végzik el, továbbá olyan tüzelő berendezéseket használnak télen, amely más tulajdonára nézve is rendkívül veszélyes lehet. - vélekedik a civil szolgálat vezetője. 

Az elmúlt hétvégei esemény is alátámasztja ezt a helyzetet, hiszen az egyik garázsban az ott élő gondatlanságából ütött ki tűz.

A közelgő hűvös idővel számos kémény fog megjelenni az Erkel körúti garázssoron, amely a város egyik kritikus pontja. Erről évek óta csak beszélünk, eljött az idő, hogy tegyünk is ellene! Mivel azt is tudjuk, hogy az embereket nem lehet az utcára küldeni, a vöröskereszt segítségével szeretnénk megoldani a kialakult helyzetet. Viszont ahhoz, hogy a két szervezet megoldást találjon, magasabb szintű támogatás és segítségre van szükség, ezért hívjuk meg közösen az érintetteket.  Azt sem értem, hogy némely garázstulajdonos, hogy adhatja ki albérletbe a garázsát? Úgy véljük, hogy ennek a megoldásában az építési hatóság vagy a hivatal műszaki irodája hivatott.  -  hangsúlyozta Kriszticsné Tápai Mónika a zöldszervezet vezetője.

VISSZA A HÍREKHEZ