2012-02-09
Megkezdődött a komposztálók kiosztása 

A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság a Környezetvédelmi Alapból biztosított a Faluvédő Egylet – Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat számára 2,5 millió forintot házi komposztálók beszerzésére. 

Az érintett szakbizottság a város lakosságát az ingyenesen hozzáférhető komposztáló edényekkel kívánja ösztönözni a „zöldtudatosságra”. A feladattal megbízott civil szervezet a tavalyi évben beszerezte a 100 db edényeket, közel 2,4 millió forintért. 

Mivel a környezetvédelmi egyesületnek nincs telephelye és erre a feladatra használható tehergépjárműve, a megvásárlást követően a Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Kft. mind a raktározásban, mind a kiszállításban segítséget nyújtott a civileknek. Természetesen a célfeladatra kapott támogatás fennmaradó részéből finanszírozzák a szállítást és az egyéb költségeket. 

Február 9-én az első 15 db komposztáló került használóikhoz. A kiszállítási időpontok meghatározásánál az időjárás is befolyásoló tényező, ezért a jövő héten nem, de az azt követő héten, február 23-án délelőtt az óvárosi rész felső részére indul a járat, az igénylők által megadott elérhetőségek és kiértesítések alapján.

A 100 db komposztálóra dupla annyi igény érkezett, mint várták, ezért a civil szervezet keresi annak lehetőségét, hogy a komposztálni vágyók igényeit kielégíthesse, újabb beszerzéssel. 

A komposztáló átvételekor, minden érintett összeállított anyagot kapott a helyes komposztálás fortélyairól, de a környezetvédők tervezik, hogy tavasszal előadást szerveznek a zöldprogram résztvevőinek. 

                                                 Faluvédő Egylet – Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat