Éjjeli akció 2012-02-14

Az utóbbi években egyre gyakrabban és nagyobb mértékben fordul elő illegális, a környezetet és tulajdonost egyaránt károsító fakitermelések városunk határaiban. A falopás oka, hogy bizonyos társadalmi csoportok egyre szegényebbé válnak, így megpróbálják a lehető legolcsóbban „beszerezni” a téli tüzelőt.

A tettenérés azonban nem könnyű. Egy biztos, minél többen fognak össze, annál nagyobb valószínűséggel állítható meg a folyamat. Éppen ezért, Bali Imre óvárosi körzeti megbízott szervezésében február 14-én az esti órákban ellenőrző akcióra került sor a Benta Völgye Vadásztársaság hivatásos vadászával. Az akció a fatolvajokra összpontosult, ellenőrzésre kerültek a mezőgazdasági útvonalak az autópálya melletti szerviz utak és egyéb földes utak, erdők is.

 
A hólepte terület lehetőséget adott a nyomok olvasására, látszódik a folyamatos mozgás az eldugottabb útvonalakon, de az est folyamán nem sikerült tolvajokat fogni. Azonban újabb illegális hulladék lerakást is feltérképeztek az akcióban részt vevő hulladék-kommandóssal. A külterületeket gyakran járó vadászok, mezőőrök, tanyasi lakosok is olykor-olykor bekapcsolódnak egy-egy riadóláncba, melynek során sikerül lefülelni néhány tolvajt, szemetelőt. 

Az akcióhoz szükséges technikai hátteret, éjjellátó monokulárt és fényképezőgépet a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat biztosította. 

Az akcióban Pál Péter őrnagy, a százhalombattai rendőrőrs parancsnoka is részt vett, aki elmondta, hogy évszaktól és napszaktól függetlenül ismétlődő akcióként többször visszajárnak a város rendőrei ezekre a területekre ellenerőzni. 

                                                                        Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat