Együtt a tisztaságért!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyolcadik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétgyűjtő akcióját 2012. április 23-án. A Föld Napja alkalmából szervezett eseményre országosan több ezer önkéntes vesz részt, így Százhalombattán a Faluvédő Egylet – Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálata segíti az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi mozgalmát.

Nemcsak a civil egyesületnek szívügye az illegális hulladékok megszüntetése, de a közútkezelőnek is egész évben szélmalomharcot jelent az újból, és egyre nagyobb mennyiségben megjelenő szemétkupacok száma.

A környezetvédelmi civil egyesület a Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Ellátó Integrált Intézményét hívja segítségül a város legnagyobb forgalmú útszakaszának megtisztítására. A Csenterics utca szakaszának megtisztításában 10 fő intézményi lakó vesz részt, melyhez
további önkéntesek csatlakozását várjuk. A hulladék-kommandósok az elmúlt évben már igénybe vették a hajléktalanok munkáját, segítségét, amikor a város szívében található erdőt takarították meg.

A tisztítási időszakra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be, így reggel 9 órától számítani kell a közúti forgalomban közlekedőknek a reggeli induláskor, hogy lassabban haladhatnak. A szemétgyűjtési akcióhoz a közútkezelő gondoskodik a
védőfelszerelésekről, a gyűjtőzsákokról és az összegyűjtött szemét elszállításáról.

A mozgalom alapvető célja, hogy a tisztításban résztvevők számára természetessé váljon a környezet megóvása, illetve a jobban megbecsüljék az utak környezetének állapotát.

Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat