Újra takaríthat az egész ország!

Tavaly az ország mintegy 700 településén, csaknem 1500 gyûjtõponton, együttvéve 150 ezer körüli létszámban vettek részt a TeSzedd! akcióban. Szinte valamennyi korosztály: az iskolásoktól kezdve a felnõtteken át, a nyugdíjasokig képviseltette magát. Legnagyobb arányban a középkorosztály tagjai voltak, de a fiatalabbak is szép számban megjelentek. A százhalombattai hulladékkommandó aktivistái között a legfiatalabbak még óvodába járnak, de Õk már tudják az akció lényegét, s nagyon várják az idei akciót is.

A Faluvédõ Egylet Hulladékkommandó Társadalmi Járõrszolgálat immár harmadszorra csatlakozott az eseményhez. A civil szervezet legutóbb az árvíz levonulása után szedett össze a vízpart mellõl 6 m3-nyi szemetet. Az akciók és a folyamatos önkéntes munka mellett azonban mindig akad olyan célterület, amit szükséges megtisztítani. Ezúttal az érdi Környezetvédelmi Egyesülettel Százhalombatta és Érd határában lévõ nagymennyiségû hulladék felszámolását tûzte ki célul. Az akcióhoz lehet jelentkezni a www.teszedd.hu központi e-mail címen, vagy a hulladekkommando@gmail.com e-mail címen.

A hulladékok begyûjtését az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. vállalta. Az akció szeptember 14-én 9 órakor kezdõdik. Találkozó pont a 6-os számú fõút Csenterics utca végénél.

A szükséges eszközöket a fõszervezõk, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) biztosítja. A szervezésben és lebonyolításban együttmûködõ partner a Belügyminisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Az esemény kiemelt kommunikációs fõtámogatója az MTVA Zrt.

Azok a felnõttek és gyerekek, akik részt vettek már ilyen akcióban, megtapasztalták, hogy a környezet szeméttõl való megtisztítása nehéz munka, de mindenképpen példamutatásra van szükség. Az, aki egyszer szedett szemetet az biztosan nem viszi az erdõbe, vagy a folyópartra.

Tavaly az akció eredményeként – csaknem egy milliárd forint értékû munkáelvégezve összesen mintegy 3000 tonna szemét gyûlt össze, s ezzel az adott településrészek megtisztultak az illegálisan lerakott szeméttõl.

A közvetlen lakóhelyi környezet és az ahhoz kapcsolódó természeti értékek megóvása mindenki számára fontos kell legyen ezért csatlakozzon, csatlakozz te is! Mi várjuk, várunk az akción!

 

                                                                                  Faluvédõ Egylet Hulladékkommandó Társadalmi Járõrszolgálat

és az érdi Környezetvédelmi Egyesület aktivistái