VISSZA A HÍREKHEZ

ÖKOhét a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában










2015. január 12 és 15 között minden évfolyam hallhatott előadást a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat szervezésében. A 3-6. évfolyamos tanulók megismerhették a Csendes-óceáni nagy műanyaghulladék-sziget káros hatásait, az 1-2. évfolyam gyermekei a globális felmelegedés okairól és annak hatásairól beszélgettek, és néztek mesefilmeket, amíg a 7-8. évfolyam tanulói az űrben található szemét mennyiségéről hallhattak előadást.
Ez utóbbit Mészáros László a Magyar Repülőszövetség elnökének előadásában, míg a többi gyermeknek Tápai Mónika az egyesület elnöke tartotta az interaktív előadást.
A hét folyamán bemutatásra kerültek a civil szervezet tagjai által műanyag- és alumínium hulladékból készült ékszerek és különböző tárolóedények, továbbá hulladékpapírból készült kosarak is, amelyek elkészítését februárban sajátíthatnak el az érdeklődő gyermekek. Bemutatásra kerültek a szervezet tulajdonában lévő, évekkel ezelőtt pályázati felhívásra készült szelektív hulladékból készült ruhák is, amelyeket a bátrabb diákok mutatták be, pedagógusok segítségével.

A 2014-ben ÖKO Iskola címet elnyert általános iskola együttműködési megállapodást írt alá a zöld szervezettel, így a jövőben a tanintézet és az egyesület különböző akciók keretén belül segítik egymás munkáját. Az ÖKO hét szervezéséért külön köszönet Tápai Zsuzsanna pedagógusnak, köszönet aktivistáinknak: Andrea Koszta-nak, Mészáros Lászlónak, és Tápai Mónikának. Tovább hálás köszönet az ékszerek készítőjének: Bronz Bolvannak, a kosarakért: Anna Király-nak, a ruhák készítőinek: Noémi Krisztics-nek, Molnár Emmának és János Molnár-nak, Jávor Veronikának és Varga Bernadettnek. A fotókért köszönet: Erben Viktornak.
Az ÖKO projekt folytatódik.....
HTJ