VISSZA A HÍREKHEZ

Vecsésen a Hulladékkommandó

Meghívásra a vecsési önkormányzatnál tett látogatást február 4-én a Hulladékkommandó. 

A találkozót a vecsési polgármesteri hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályának vezetője kezdeményezte, amelyen részt vett a település alpolgármestere, az illetékes bizottság tagjai, a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. igazgatója és munkatársai, a településen működő polgárőrség képviselője, mezőőrök, közterület-felügyelők és természetesen önkormányzati képviselők is. 

Rózsa Balázs a találkozó szervezője elmondta, hogy Vecsésen is egyre több az illegális hulladéklerakás, ezért - látva a civil szervezet sikerét - tapasztalatcsere céljából kezdeményezte a kerekasztal beszélgetést az aktivistákkal. 

Koszta Andrea az egyesület részéről elmondta, hogy a kommandó munkájára már több település is felfigyelt, így folyamatos tárgyalások zajlanak a jövőbeni együttműködés érdekében. A vecsési meghívásnak is nagyon örültek, hiszen a közös együttműködés lehetőségeiről és támogatásáról is beszéltek. 

A civil szervezet nyitott bármilyen megkeresésre, nemcsak az illegális hulladékok lerakásának megfékezése céljából, hanem a különböző nevelő célzatú előadásokon is szívesen részt vesznek. Továbbá várják az érettségi előtt álló fiatalokat is, akiknek kötelezően 50 óra társadalmi célú feladatokat szükséges ellátni. A civil szervezet képviselője elmondta, hogy a bevezetett közösségi szolgálat óta több fiatalt fogadtak, és különböző programokban tudták őket foglalkoztatni. 

Az egyesület munkájához folyamatosan lehet csatlakozni, akár más településen szerveződő csoportok csatlakozásával is – közölte Tápai Mónika az egyesület elnöke.