VISSZA A HÍREKHEZ

Játékos kupakkeresés a Föld Világnapján


Játékos hulladékgyűjtést szervezett a Hulladékkommandó a Föld Világnapja alkalmából április 22-én a Pitypangos Óvodásoknak. Az eseményt szülői kezdeményezésre 10 órakor kezdték el és 1 órán keresztül gyűjtötték az előzetesen elszórt műanyagkupakokat a közeli játszótéren. Az esemény célja az volt, hogy már a legifjabb generációban is tudatosodjon a környezet védelme, s az, hogy nem minden hulladék szemét. A begyűjtött műanyagkupakokból óvodai időben játékokat fognak készíteni, amelyet június 5-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmából megszervezett könyvbemutatón fognak látni az érdeklődők.

Koszta Andrea az egyesület alelnöke elmondta, hogy az ilyen kicsi gyermekek nagyon érdeklődőek és nyitottak a világra. A környezetvédelmi szervezet fontosnak tartja, hogy minél kisebb korban elkezdjék a környezeti nevelést elősegítő akciókat. Fontos, hogy a legkisebbek is minél előbb megismerjék a környezetre veszélyt jelentő problémákat. A június 5-én megjelenő Zöld jövő! című környezetvédelmi mesekönyv is a kisebb gyermekeknek készül, amelyet a világnap alkalmából mutat be az egyesület a Hamvas Béla Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában.

Tavaly a Föld Napján került kiírásra az a meseíró pályázat, amelyre 88 darab mese érkezett. A meseírásnál több kritérium volt megfogalmazva, gyermekeknek szóló, magyarul megírt és a jövőbe mutató környezetvédelmi mese legyen. Még határon túlról is érkezett mese, a legkisebb alkotó 9, a legidősebb 80 éves volt. A beérkezett mesékből 46 db került a mesekönyvbe, amelyhez a százhalombattai Eötvös Loránd, és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolák rajzolták az illusztrációkat.

A mesekönyv jelenleg már a nyomdai fázisnál tart, amit helyi vállalkozók támogatásával sikerül megjelentetni. (Támogatók: Mavit Kft., Patzelt és Tsa Kft., GeneralCom Kft., Kathat Kft., Lovasfutár Kft., Tetőfess Kft., és a Roky Állateledel bolt)

A könyvbemutatóra sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!