VISSZA A HÍREKHEZ

TeSzedd 2015 


Ötödik alkalommal vett részt a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a nagy országos szemétszedési akción. Eseményt minden évben a civil szervezet koordinálhatta. Nagy öröm számunkra, hogy az idei évben több koordinációs-, és önkéntes csoport is alakult.
A kommandó a hozzá regisztrált civilekkel, és a dm Kft. dolgozói reggel 9 órakor találkoztak a város két pontján. Régészeti Park parkolójában, és az Erkel F. krt-i garázssornál.
A nap végére 94 db "teszeddes" zsákot töltöttek meg, és kb. 5 m3-nyi nem zsákolható hulladékot hordtak össze a hétfői szállításra, amelyet a Szákom Kft. fog elvégezni. Az eseményen közel 60 fő felnőtt, és számos kisgyermek vett részt.
Nagy öröm számunkra az is, hogy bár a helyi sajtó minket nem talált, nem keresett meg, a Kossuth Rádió élő adásban szerepeltette a hulladékkommandót az önkéntes munka közben.
A nap végén bográcsban főtt pörköltet és paprikáskrumplit ehettek a szorgos önkéntesek.
Köszönet minden önkéntesünknek, név szerint: Csabi Krisztics, Linett Krisztics, Katalin Izsák, Andrea Koszta, Koszta Rius Gabriellának, Zsolt Vigh, Cséri Beáta, Zagyiné Szabó Szilvi, Tápai Mónika, a legidősebb tagjainknak: Krisztics Andrásnak és feleségének. Továbbá köszönjük a dm munkavállalóinak a csodás napot, a Matrica Múzeum Régészeti Parknak, hogy helyett biztosított a főzéshez, és a tisztálkodáshoz.