VISSZA A HÍREKHEZ

Energiaközösségek versenye


Az „E.ON EnergiaKözösségek” programban gyerekek által képviselt családok/háztartások csoportjai (ún. EnergiaKözösségek) versenyezhettek az ország egész területén abban, hogy mely csoport tudja a legtöbb (minimum 9%) energiát megtakarítani otthonában a családja bevonásával. Hogy könnyebb legyen a megtakarítás és erősödjön a csoport, a verseny során energiatakarékossággal kapcsolatos feladatokat is meg kellett oldania minden közösségnek.
A verseny 2015. január 1. és 2015. május 31. között zajlott le, amelyen a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a 29 induló csapatból a középmezőnyben ért célba.
A program átfogó célkitűzése az volt, hogy segítségével a résztvevőkben kialakuljon, és hosszú távon megmaradjon az energiatudatos viselkedés. További cél, hogy a részt vevő gyerekek és felnőttek a program során szerzett ismeretek és motiváció következtében az energiatakarékos életmód ’nagyköveteivé’ váljanak saját közösségeikben.
Ez a célkitűzés azt hiszem sikerült, hiszen tizenötödiknek lenni elsőre nagyszerű dolog- vélekedett az egyesület elnöke, és elmondta, hogy jövőre még nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a közösségi versenyre.
A díjak átadására 2015. június 06-án került sor, a rendkívül szép környezetben lévő budapest Selyemgombolyító Rendezvényházban, ahol minden csapat a rendezvény karbonlábnyomát ellensúlyozva, 7-7 db őshonos gyümölcsfát vihetett haza.
Tápai Mónika elmondta, hogy a gyümölcsfákat azok a családok kapják, akik részt vettek a projektben.
A civil szervezetet az egyik legfiatalabb és a legidősebb tag képviselhette.
Több kép....