VISSZA A HÍREKHEZ

Adományt kapott a Hulladékkommandó

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012 őszén indította útjára nagysikerű Abroncsadományozási Programját. A kezdeményezés fontos mérföldkő a vállalat átfogó CSR stratégiájában, és mostanra a Hankook Értékteremtő Program szerves részévé vált. A társadalmi felelősségvállalás egyre nagyobb hangsúlyt kap a vállalatok tevékenységében.

A három évvel ezelőtt indított program keretében a tavalyi évvel bezárólag összesen több mint 4600 gumiabroncsot osztottak ki, megközelítőleg 100 millió forintértékben. Abroncs adományozási Programjuk célja, hogy olyan szervezeteket támogassanak, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek. Így esett a választás a százhalombattai környezetvédelmi egyesületre is, akik három garnitúra négy évszakos gumiabroncsot vehettek át október 2-án, amelynek értéke 71 460 Ft.

Örülünk annak, hogy vannak olyan vállalatok, amelyek felismerik azoknak az egyesületeknek a munkájukat, amelyek értékteremtőek, és a társadalom számára hasznos tevékenységet végeznek. Önkénteseink áldozatos munkát végeznek, nemcsak a saját szabadidejüket áldozzák a munkára, hanem saját gépjárműveiket is. Amikor a pályázatot beadtuk, nem gondoltuk, hogy ránk esik a választás. Nagyon jó hasznát fogjuk venni az adománynak és nagyon hálásak vagyunk a cégnek, hiszen nemcsak mi, de nagyon sok hasonló szervezet dolgozik sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett. – vélekedett Tápai Mónika, az egyesület elnöke.

A civil szervezet mindenfajta segítséget elfogad, amely segíti a tevékenységüket, hiszen jórészt pályázati forrásokból, tagdíjakból, és vállalkozói támogatásokból tartják fent magukat.