VISSZA A HÍREKHEZ

Kupakgyűjtő óvodások

Az idei nevelési évben is meghirdette kupakgyűjtő akcióját a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a százhalombattai óvodák részére.
A gyűjtésben a DUNA Recycling nyújt segítséget a civil szervezetnek. A kupakok gyűjtéséhez az újrahasznosító cég biztosít 240 literes gyűjtőedényeket, így tiszta körülmények között gyűjthetik az ovisok a kupakokat. A gyűjtőakció 2015. október 05-től kezdődik és várhatóan a nevelési év végéig fog tartani. A gyűjtő edényeket a hulladékhasznosító cég október 5-én délelőtt szállítja a gyűjtést vállaló óvodák részére.
A begyűjtést a civil szervezet kezdeményezte és koordinálja. Minden résztvevő óvoda a begyűjtött mennyiség után 30 forintot kap kilogrammonként a begyűjtő cég által, amelyet a gyűjtés összesítését követően utal az óvodák részére.
A kupakok begyűjtés után műanyag feldolgozóba kerül, ahol granulálás és beolvasztás után különböző használati tárgyakat - kerti bútorokat, virágládákat, vödröket - készítenek belőlük.
A civil szervezet felajánl a legtöbb kupakot összegyűjtő óvoda számára az idén megjelent Zöld jövő! című mesekönyvből 2 db-ot, illetve apróbb ajándéktárgyakkal jutalmazzák a legaktívabb aprókezűeket!
Két évvel ezelőtt a helyi iskolásoknak írtunk ki gyűjtőversenyt, ami szintén nagy sikerrel zárult. Az idei évben az óvodásokra fektettük a hangsúlyt, hiszen az idén megjelent mesekönyvünk is inkább az Ő korosztályukat szólítja meg. Ebben a nevelési évben az öt óvodából négyen csatlakoztak a lehetőséghez. Reméljük, hogy minél több kupakot sikerül összegyűjteni az ovisoknak s ezzel is segíthetjük az óvodák működését.  – tájékozatott Tápai Mónika, az egyesület elnöke.