Bezár




Hatodszor is TeSzedd!

Hatodik alkalommal vesz részt a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a 2011-ben indult hazai mozgalom koordinálásában.

Ebben az évben négy naposra bővült a Teszedd! elnevezésű szemétszedési akció, amely  április 28-május 1 között kerül megrendezésre országszerte.
2014-ben hazánk egyedül teljesítette az európai uniós elvárást 4 évre előre a szemétszedés résztvevőinek tekintetében, 2015-ben pedig a TeSzedd!-del Magyarország adta a szemétgyűjtési helyszínek és a résztvevő önkéntesek több mint felét a Let's Clean Up Europe! összeurópai kezdeményezéshez.

A rendezvény célja az önkéntesség népszerűsítése mellett egyrészt, hogy az emberek szűkebb és tágabb környezete megtisztuljon az eldobált szeméttől, másrészt pedig a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen. A program célcsoportjai elsősorban az ifjúsági szervezetek, tanintézmények, de a vállalatokat, cégeket, önkormányzatokat, civil szervezeteket és gyerekes családokat is bevonja a mozgalomba.
Idén a Víz világnapi hulladékmentesítési akcióhoz már többen is csatlakoztak a hulladékkommandóhoz, így már 4 köbméternyi szeméttől mentesülhetett a Duna százhalombattai szakasza.

Évről-évre egyre többen csatlakoznak az ilyen jellegű megmozduláshoz, amely talán azt is bizonyítja, hogy a helyi közösségek hulladékgyűjtő munkájának óriási sikerét, a jó közösségi szellem, és a hatékonyság jellemzi. – hangsúlyozta Tápai Mónika a szervezet elnöke.

A hatodik TeSzedd! akcióra 2016. április 18-án éjfélig lehet jelentkezni a http://szelektalok.hu/teszedd/ oldalon, ahol minden, az akcióval kapcsolatos tudnivaló megtalálható. A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő OKTF NHI szervezi, a kezdeményezés logisztikai támogatója az idei évben is a Magyar Posta Zrt., valamint együttműködő partnerként - szintén folytatva a többéves együttműködést - a Magyar Természetjáró Szövetség és a Főkert Nonprofit Zrt.
A Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálathoz ismételten jelentkezett egy nagyobb létszámú munkavállalói csoport, akikhez április 30-án (szombaton) 9 órakor az alábbi 3 ponton csatlakozhatnak.

Találkozási pontok:
1.    Csenterics u. – Erőmű u. – Szabadság u. találkozásánál lévő parkoló
2.    Vasútállomás parkolója
3.    Régészeti park parkolója

Megtisztítandó terület:
1.    Csenterics u. egésze a 6-os főútig
2.    Vasútállomástól a 6-os főútig
3.    Óvárosi hegytető százhalombattai oldala
                                         
A nap végén bográcsban főtt étel elfogyasztásával várjuk az érdeklődőket a Régészeti Parkban.
Kérjük, amennyiben nagyobb létszámú csoport csatlakozna a tisztító akcióhoz, úgy jelezzék a civil szervezetnek a hulladekkommando@gmail.com címen.


                                         


Bezár