VISSZA A HÍREKHEZ

Közel 200 zöld aktivista! TeSzedd 2016  (képek)

Hatodik alkalommal vett részt a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a nagy országos szemétszedési akción. A TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! eseménye, idén négy naposra szerveződött, azonban a ballagások miatt, valamint tekintettel az anyák napjára és a majálisra, április 30-án délelőttre vártuk az önkénteseket a város három pontján.

Az eseményhez minden évben csatlakozik a civil szervezet, mert fontosnak tartjuk, hogy minél több embert bevonjuk az országos szemétszedési mozgalomba. Az esemény célja, hogy növeljük az emberek érzékenységét a természet iránt, hogy megértessük mindenkivel, hogy mennyire fontos a hulladékok keletkezésének csökkentése, hogy az egészséges és környezettudatos jövőnk alapjai az újrahasznosításban, az újrahasználatban, valamint a szelektív hulladékgyűjtésben rejlik.

Egyesületünkhöz idén is csatlakozott a dm Kft. munkavállalói csoportja, a Gyermekek Szövetsége, a százhalombattai Arany és Eötvös iskola diákjai, valamint a Pest megyei Vöröskereszt ellátásában élő hajléktalanok egy része.

A három helyszínről induló csoportok reggel 9 órakor indultak Százhalombatta különböző pontjaira. Az önkéntesek által megtisztulhatott a Csenterics és Városkapu utcák egésze, valamint az óvárosi hegyen lévő természetvédelmi terület.

A nap végére 7 m3-nyi hulladékot gyűjtöttünk össze, amelyet a Szákom Kft. a következő munkanapon fog elszállítani.

A résztvevőket a nap végén bográcsban főtt sertés pörkölttel vendégeltük meg, valamint a Régészeti Park jóvoltából őskori kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyermekek.

Ezúton köszönjük mindenkinek, akik részt vettek az eseményen, kiemelten a Matrica Múzeum és Régészeti Park dolgozóinak a segítséget, valamint a Magyar Közút Nonprofit Kft-nek, akik a balesetmentes munkavégzéshez segítettek a forgalmas útszakaszok biztosításával.

Köszönet a kommandó tagjainak, akik a szervezést, és az eseményt végig asszisztálták.

HTJ