VISSZA A HÍREKHEZ

Zöld könyvtári napon a Hulladékkommandó!


Napjainkban sokan és sokat foglalkoznak a környezeti fenntarthatóság témakörével, a környezettudatossággal, az ÖKO szemlélettel. Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretén belül megszervezett zöld könyvtári  napokon erre koncentrálódott a figyelem október 5-én  Ercsiben az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtárban.
A könyvtárak több évtizedes hagyományainak megfelelően készülődnek az őszi eseményeikre, amelyre ezúttal a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat tagjait és önkénteseit várták, hogy a helyi gyermekeknek kézműves foglalkozást tartsanak.
A Hasznosítsd újra! elnevezésű kézműves foglalkozáson az Eötvös József Általános Iskola 2 évfolyama vett részt. A foglalkozáson hulladék rongyokból és gyöngyökből készítettek a gyerekekkel karkötőket, nyakba való ékszereket, valamint hulladék papírból fontak papírkosarat, az elkészült alkotások minden gyermek szemét megcsillogtatták.
A civil szervezet és az ercsi könyvtár vezetősége kifejezte együttműködési szándékát a jövőre vonatkozóan is, akár felnőtt, akár ifjúsági kézműves foglalkozások, vagy előadások megtartására.

HTJ