VISSZA A HÍREKHEZ

BOLDOG SZÜLINAPOT HULLADÉKKOMMANDÓ! 2016.12.18.

Ma 8 éve, hogy néhány fiatal és idősebb leült egy asztal mögé és megalapították a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálatot. A csapat, az alapötletet adó – Tápai Mónikát - bízták meg az elnöki feladatokkal.
A civil szervezet 8 évvel ezelőtti elsődleges célja az illegális hulladékot elhelyezők elleni fellépés volt. Azonban az elmúlt évek alatt az alapcéljaink kibővültek. Lehetőség nyílt a gyermek- és oktatási intézményekben az oktatás elősegítése, valamint a környezettudatos szemlélet formálása. A 8 év alatt számos eljárás indult a különböző hulladékot elhelyezőkkel szemben, valamint több településen alakult meg hasonló közösség a százhalombattaiak mintájára, a százhalombattai kommandósok segítségével. A civil szervezet a tavalyi évben már lakossági érdekképviseletet is ellátott, amikor a városban megépíteni kívánt gumi feldolgozó elleni harcot felvállalta.
Közösségi együttműködés eredményeként kulturált tüntetést szervezhettünk, valamint felismerve az önkéntes munkánk fontosságát egyre több támogató és segítő ajánlotta és ma is ajánlja fel munkáját az egyesületnek.
Civil szervezetünk önfenntartó, támogatást csak a helyi vállalkozóktól és magánszemélyektől kap.
A jövőben is igyekszünk a környezetvédelem ügyéért kiállni figyelembe véve a lakosság véleményét. Igyekszünk önzetlen munkánkkal segíteni mindazon közösségek, csoportok munkáját, amelyek hasonlóak az általunk az Alapszabályunkban is megfogalmazott célokkal.
8 születésnapunkat (anyagi korlátok miatt) most így ünnepeljük! Kérjük  gondoljanak ránk akkor is, amikor az adójuk 1 %-áról nyilatkoznak. Hiszen a jövőnk közös, a tenni akarásunk határtalan, de az anyagi korlátaink végesek!

Adószámunk: 18523252-1-13

Végül engedjék meg, hogy tagtársainknak, segítőinknek, barátainknak megköszönjük az eddigi segítséget, és az önzetlen munkát!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT HULLADÉKKOMMANDÓ!

- a vezetőség -