VISSZA A HÍREKHEZ

Föld Órája 2017!

Immár hatodik alkalommal szervezte meg a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a százhalombattai Föld Órája eseményt, amely a WWF világméretű önkéntes kezdeményezése.
Ezúttal rekordszámú, 184 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája akció, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira. Budapesten fejlámpás túrával tették emlékezetessé az estét a Normafánál, amíg Százhalombattán a Szent István téren teamécsesekből alakították ki a Földgolyó európai részét az érdeklődők. Március 25-én szombaton 20:30 és 21:30 között aludtak ki a fények azzal a céllal, hogy a mozgalomban résztvevők közösen "világítsanak rá" az éghajlatváltozás negatív hatásai elleni fellépés szükségességére.
Az esemény szervezésében az Ifjúsági Műhely is részt vállalt. A főtéri díszfények kikapcsolása után a résztvevő tömeg együtt skandálta a Föld Órájának esküjét, amelyet Rosta Boglárka önkéntes szavai után Tápai Mónika az egyesület elnöke olvasott fel.
Az eseményt fiatal zenészek és táncosok színesítették. Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, aki akár a helyszínen, akár az otthonaikban csatlakoztak az önkéntes mozgalomhoz, valamint külön köszönetünket fejezzük ki Kőházi Attilának, Pusztaszegi Ákosnak, Bölecz Kristófnak, Mandic Milánnak, Boda Jánosnak, a SZVISE-B Cool Dance Team Sportegyesület tagjainak, Pupp Fanninak és Ábelnek, Krisztics Noéminek, Garamszegi Fanninak, Mészáros Dezsőnek és Kőműves Andrásnak, akik a hangulatot biztosították. Külön köszönjük azoknak az intézményeknek és vállalkozóknak, akik csatlakozva a közösséghez lekapcsolták intézményeik, üzleteik díszfényeit, valamint azoknak a háttérben dolgozóknak –Darázs Péternek és Ács Lászlónak - akik a fények lekapcsolásáról gondoskodtak.
Jövőre ismét várunk mindenkit a főtérre!


HTJ








Föld Órája 2017!