VISSZA A HÍREKHEZ

Klímastratégiai képzésen a hulladékkommandó 2017-07-27

Két napos képzésen vett részt a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 3 tagja július 27-28-án Békéscsabán.
A képzést a Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) szervezete, amely szervezet támogatásban részesült a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-1.2.0-15 azonosítószámú "Klímastratégia kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás" című felhívásra beadott projektjének megvalósításához.

A kétnapos képzés témája a megyei és települési klímastratégiák elkészítéséhez kapcsolódott, a klímaváltozással, azon belül mind a folyamat mérséklésének, mind az ahhoz való alkalmazkodásnak a szükségességéről, valamint lehetőségeiről szólt. A képzés számos gyakorlati ismeretet nyújtott, amelyek elengedhetetlenek a megyei önkormányzat KEHOP-1.2.0 projektjének sikeres végrehajtásához.

Koszta Béláné, Rosta Boglárka és Tápai Mónika elmondta, hogy a személyes részvételen alapuló képzés elméleti és gyakorlati modulokból állt, amelynek keretén belül többek között bemutatásra került egy excel számolótábla alapú segédlet, melyet  az üvegházhatású gázok (ÜHG) leltár elkészítése során szükséges majd alkalmazni a KTSZ által kidolgozott módszertannak megfelelően.

A százhalombattai civilek segítik Pest megye Önkormányzata által létrehozott Éghajlatváltozási Platform munkáját, amelynek keretein belül számos szakértő és civil fogja kidolgozni a megye Klímastratégiáját.

A Klímabarát települések Szövetségéről bővebben olvashatnak a http://www.klimabarat.hu/klimabarat-telepulesek-szovetsege weboldalon.
    
Hírtükör cikk
HTJ