VISSZA A HÍREKHEZ

Gumiabroncs támogatásban részesült a Hulladékkommandó 2017-09-19

Gumiabroncs támogatásban részesült a hulladékkommandó

Három garnitúra téli autógumi-abroncsot ajándékozott a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálatnak a Hankook Tire Magyarország Kft. Az adományt szeptember 19-én vették át a civil szervezet tagjai.

A Hankook Tire a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban terjeszkedő gumiabroncsgyártója, amely személygépkocsik, kisteherautók, tehergépkocsik és buszok számára állít elő radiál abroncsokat. A magyarországi leányvállalat 2012 őszén indította el Abroncsadományozási Programját társadalmi felelősségvállalás stratégiája részeként. Az elmúlt öt esztendőben az abroncsgyártó óriás rácalmási egysége, a Hankook Tire Magyarország több mint 10.300 abronccsal, 210.000.000 forintértékben támogatta a hazai nonprofit szektor 846 kisebb és nagyobb szervezetét. Ha ezeket az abroncsokat mind egymásra raknánk, több mint 5 km magas tornyot építhetnénk, amely ötször magasabb lenne, mint a Dubaiban található Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb felhőkarcolója (828 m). A támogatott szervezetek összesen több mint 120.000.000 km-t tettek meg, ami nagyjából 3.200 Föld körüli utat jelent. Eddig összesen több mint 4600 gumiabroncsot osztottak ki megközelítőleg 100 millió forint értékben. A programmal olyan szervezeteket támogatnak, amelyek a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek.
"Másodszorra nyerhettünk gumiabroncsot, amelynek nagyon örülünk. Egyrészt azért, mert civil szervezetünkben mindenki önkéntesként dolgozik, és mindenki a saját eszközeit használja, így a gépkocsikat is. Másodszor öröm, hogy vannak olyan nagyvállalatok, amelyek felismerik az értékteremtő munkánkat. Nagyon jó hasznát fogjuk venni az adománynak és nagyon hálásak vagyunk a cégnek, hiszen rajtunk kívül is számos hasonló szervezet dolgozik rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek között." - mondta Tápai Mónika, a környezetvédelmi egyesület elnöke.

A civil szervezet mindenfajta segítséget elfogad, amely hozzájárul tevékenysége eredményességéhez, mivel jórészt
pályázati forrásokból, tagdíjból, valamint a felajánlott adó 1%-ból tartja fent magát.

HKTJ

Hírtükör cikk