VISSZA A HÍREKHEZ

Ercsivel közösen 2018-05-02
2018 Április 18-án Papp György Ercsi alpolgármestere és Gólics Ildikó önkormányzati képviselő elő megbeszélést tartott a Százhalombattai Hulladékkomandó elnökével, Tápai Mónikával és elnökhelyettesével, Koszta Andreával.

A civil szervezett 2008-óta foglalkozik az illegális hulladékok feltérképezésével, és lerakásának megfékezésével. A Hulladékkommandó önkéntes alapon működő környezetvédelmi civil szervezet, amely a tevékenységét már az egész ország területén végzi. Fontosnak tartják, hogy a környezetünk - bárhol is van az ember- tiszta és szemétmentes legyen. Számtalan környezetvédelemmel kapcsolatos akciót szerveztek, amelyhez már több száz ember csatlakozott országszerte. Tevékenységükért a Pest megyei környezetvédelmi díjat is meg kapták.
Ercsi önkormányzatának kérésére érkeztek, hogy segítsenek megoldást találni erre az országosnak mondható problémára, az illegális szemétlerakások megszüntetésére!

Mind belterületen, de leginkább Ercsi határában töménytelen mennyiségű háztartási hulladék és építési törmelék található. Sajnos sokan nem fogják fel, hogy környezett károsítást végeznek minden egyes szemét kihelyezésével. Április 25-dikén Koszta Andrea az egyesület Elnökhelyettese egyeztetett Ercsi önkormányzatával, a polgárőrséggel, a vadásztársasággal, a rendőrséggel és a közterület felügyelőkkel a közös munkáról. Hisz egy a cél, felszámolni az eddigi és megakadályozni az újabb illegális lerakásokat!

Május 2-án meg is kezdte az illegális hulladékok feltérképezését a Hulladékkomandó. A rendőrség, a polgárőrség és a vadásztársaság képviselőivel bejárta Ercsi legjobban szennyezett területeit. A Kommandó önkéntesei megállapították, hogy az önkormányzatnak tényleg szüksége van a kemény fellépésre. Hatékony az olyan együttműködés, amikor mindegyik fél ugyan azt az eredményt szeretné elérni. Ercsi önkormányzata és lakossága büszke a városára, szeretnek ott élni, dolgozni! Szeretnék, ha még szebb lenne a környékük és ezért most mindent megtesznek, hogy egy tisztább városuk legyen! A Százhalombattai Hulladékkommandó szívesen működik együtt Ercsi városával a közös cél érdekében, de ehhez szükség van a lakók segítségére is! Mindenki szereti, ha a környezete nem egy szemétdomb!

Ne hagyják, hogy mások szennyezzék az élőhelyeinket, tegyenek ellene! Amennyiben szeretnék megosztani velünk észrevételeiket és segítenék a munkánkat, megtehetik a hulladekkommando@gmail.com , vagy polghivatal@ercsi.hu email címen.

Köszönettel:
Hulladékkommandó
HKTJA
Több kép (facebook)