Föld Órája 2018!

Hetedszerre is Föld Órája!

Idén hetedik alkalommal tartják meg a Föld Órája akciót Százhalombattán március 24-én, szombaton este fél kilenctől fél tízig. Az önkormányzat jóvoltából egy órára elsötétül városunk főtere. A gyertyafényes rendezvény hangulatát százhalombattai fiatalok tánccal és akusztikus zenével színesítik. A megemlékezést immár hetedik alkalommal a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat kezdeményezte és szervezi.
Az esemény fővédnöke Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály Ph.D.


A Föld Órája mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti energiák kimerülésére. Bár a fénylekapcsolás szimbolikus tett, az energiatakarékosságra és az életmódunk újragondolására buzdít, amely nemcsak az ökológiai lábnyomunk csökkentését szolgálhatja, hanem kímélheti a pénztárcánkat is.

A százhalombattai főtér díszfényei március 24-én 20:30-21:30 között kihunynak, ezzel is támogatva a nemzetközi törekvéseket.

Kérjük minden érdeklődőtől, hozzanak gyertyát és gondoskodjanak a viasz lecsöpögésének megakadályozásáról (alufólia, kartonlap, PET palack levágott alja stb.) , hogy a város főtere tiszta maradjon!

Azok, akik otthonukban csatlakoznak - ebben az órában - elektronikai, elektromos berendezéseiket ne működtessék, esetleg áramtalanítsák.

Találkozzunk március 24-én 20:30-kor a Szent István téren!

Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat


Föld órájáról:
A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult 2006-ban. Akkor Sydney-ben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra, 2007-ben pedig egy óra alatt már 10,2%-kal csökkent a fogyasztás csak ebben a városban.
2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint 3,5 milliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát, több száz ország, és számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett. 2008 óta Magyarországon is lekapcsolunk.

2018-ban új irányt vesz a Föld Órája, ezzel együtt pedig az üzenet is: "Kapcsolódj a Földhöz!" - szól a mottó, a fókuszban pedig bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint az, hogy vegyük észre és védjük saját környezetünket, vegyünk részt annak egészséges működésében.
A Föld Órája alkalmából a WWF Magyarország idén egy izgalmas feladattal készült: a wifi-jel, a kapcsolódás szimbóluma, egyes elemei olyan, bárki számára teljesíthető kihívásokat rejtenek, amelyekkel hozzájárulhatunk a fenntartható élethez, ezáltal pedig környezetünk megóvásához.
A nemzetközi eseményhez csatlakozni, valamint bővebben informálódni: http://foldoraja.hu/ lehet.

                       

HTJ