VISSZA A HÍREKHEZ

Hetedszerre is Föld Órája!

Március 24-én immár hetedik alkalommal szervezete meg a nemzetközi Föld Órája akció százhalombattai eseményét a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
Az önkormányzat jóvoltából egy órára elsötétülhetett a város főtere, ahol a rendezvény hangulatát százhalombattai fiatalok tánccal és akusztikus zenével színesítették. Az esemény fővédnöke Százhalombatta polgármestere volt.
A Föld Órája mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti energiák kimerülésére. Bár a fénylekapcsolás szimbolikus tett, az energiatakarékosságra és az életmódunk újragondolására buzdít, amely nemcsak az ökológiai lábnyomunk csökkentését szolgálhatja, hanem kímélheti a pénztárcánkat is.
„Nagy öröm volt számunkra, hogy újabb és újabb városlakó és fellépő csoportok csatlakoztak a városi kezdeményezésünkhöz. Ez azt jelenti, hogy sokukhoz eljutott a nemzetközi esemény híre és valóban vannak, akik, ezen törekvéseket a gyakorlatban is alkalmazzák. Hiszem és bízok abban, hogy otthonaikban is sokan áramtalanították egy órára lakásaikat, ezzel is csatlakozva az eseményhez.”- Tápai Mónika az egyesület elnöke.
„A mai napon több mint 100 gyermek, fiatal és számos városlakó csatlakozott az egyesület munkájához. Délelőtt vízparti gyűjtőakciót szerveztünk a Víz világnapja alkalmából, este pedig csatlakozhattunk ahhoz a 3,5 milliárd emberhez, akik fontosnak tartják a környezetvédelmet. Azt gondolom, hogy az egyesület munkája példaértékű, és nem hasztalan.” – Koszta Béláné az egyesület elnöke.
Köszönjük mindenkinek, aki az eseményeken részt vett, valamint a fellépőknek a Canticum Novum kórus tagjainak, a SZVISE B-cool táncosainak, Garamszegi Fanninak, az Éjjeli kakasszó zenekarnak, valamint a Karma Kávézónak, akik az esemény végén meleg teát biztosítottak a résztvevőknek.
Jövőre hasonlóan várjuk azokat, akik tevőlegesen is részt kívánnak venni az eseményeinken!

Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat


Föld órájáról:
A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult 2006-ban. Akkor Sydney-ben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra, 2007-ben pedig egy óra alatt már 10,2%-kal csökkent a fogyasztás csak ebben a városban.
2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint 3,5 milliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát, több száz ország, és számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett. 2008 óta Magyarországon is lekapcsolunk.

2018-ban új irányt vesz a Föld Órája, ezzel együtt pedig az üzenet is: "Kapcsolódj a Földhöz!" - szól a mottó, a fókuszban pedig bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint az, hogy vegyük észre és védjük saját környezetünket, vegyünk részt annak egészséges működésében.
A Föld Órája alkalmából a WWF Magyarország idén egy izgalmas feladattal készült: a wifi-jel, a kapcsolódás szimbóluma, egyes elemei olyan, bárki számára teljesíthető kihívásokat rejtenek, amelyekkel hozzájárulhatunk a fenntartható élethez, ezáltal pedig környezetünk megóvásához.
A nemzetközi eseményhez csatlakozni, valamint bővebben informálódni: http://foldoraja.hu/ lehet.










 
















Több kép (facebook)