VISSZA A HÍREKHEZ
Föld Napja április 22.
A Hulladékkommandó a közelgő Föld Napja alkalmából játékos délutánt tartott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban április 17-én.

A programon 54 alsós és az Sni tagozat diákjai vettek részt és ismerkedtek meg másfél órában a kontinensekkel és azok növényzetével, állatvilágával. Hangsúlyt fektettek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára is.

A gyermekeket egy képzeletbeli, földkörüli utazásra hívták. Útjukat egy újrahasznosítható és természetben előforduló anyagokból készült mezítlábas parkkal kezdték. Ezután az amerikai esőerdőbe érkeztek és közös játék által megtanulták, miért káros az erdőirtás. A következő állomás az afrikai kontinenst jelképezte, ahol váltóversennyel összekötve ismerték meg a földrész élővilágát. Európában megkülönböztették a szemetet a hulladéktól és utóbbiakat a megfelelő módon szétválogatták. Ausztráliában, az utolsó állomáson, újrahasznosítható hulladékokból készítettek medúzát a résztvevők (sajnos az ilyen hulladékok a tengerben úszkálva megtévesztik a velük táplálkozó állatokat).

Mint a képeken is jól látszik nagyon élvezték a gyerekek a környezetvédelemre nevelés játékos formáját. A nap lezárásaként közösen elmondták a Föld esküjét, amelyben fogadták, hogy figyelnek a környezettudatosságra és társaikat is erre ösztönzik. Az esküt saját, festékes kéznyomukkal pecsételték meg egy térképet ábrázoló felületen.



A hulladékkommandó nagy hangsúlyt fektet a gyerekek környezet védelem nevelésére. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy nem lehet elég korán kezdeni, de soha sem késő! Köszönjük ismét a lehetőséget, hogy a gyerekeknek át tudtunk adni egy kis értéket. A hulladékkommandó egyik fiatal aktivistája álmodta meg és készítette el a díszletet, és vezette a programot: Köszönjük Boglárka Rosta. Akik segítették : Noémi Krisztics, Valkai Andrea, és Andrea Koszta . Arany János iskolából Szalontai
Szilvia.

(Több kép facebook)