VISSZA A HÍREKHEZ

Mi már tudjuk, hogy mi az az ökológiai lábnyom! 2018-06-01
„Mi már tudjuk, hogy mi az az ökológiai lábnyom!” – mondhatják el magukról az Eötvös Lóránd Általános Iskola alsó tagozatos diákjai. Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció bizonyos részének (ami lehet egy ember, vagy egy egész ország is) mennyi ivóvízre, termőföldre, és tengervízre van szüksége ahhoz, hogy önmagát el- és fenntartsa. Az ökológiai lábnyom kiszámítható egyes emberekre, csoportokra, régiókra, akár országokra is. Ez a mérőszám megmutatja, hogy milyen mértékben használjuk ki a Föld erőforrásait.

Június elsején a Százhalombattai Hulladékkommandó két fiatal, de annál lelkesebb tagja, játékos foglalkozást tartott nyolc osztálynak az Eötvös Lóránd Általános Iskolában. A gyerekek megismerhették a szervezet főbb tevékenységeit, majd az ökológiai lábnyom elentése mellett közösen megbeszélték a diákok és az előadók a komposztálás folyamatát és fontosságát.

Természetesen a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtés témát élvezték a leginkább, hiszen műanyag kupak gyűjtése közben számháborúztak. A civil szervezet és az iskola a jövőben is folytatja a közös környezettudatosságra nevelést.


HKTJA