VISSZA A HÍREKHEZ

Diósdi állatvédők városunkban

A hulladék-kommandó ismét közös járőrszolgálatot látott el március 31-én az óvárosi Körzeti Megbízottal, amikor lakossági bejelentés érkezett állatkínzás gyanúja miatt. Bali Imre rögtön felvette a kapcsolatot a nemrégen alakult diósdi állatvédőkkel, akik gyorsan a városunkba érkeztek.

Mint megtudtuk az állatvédő egyesület célja - és feladatai közé tartozik - az állatkínzás megszüntetése, veszélyes kóbor ebek felkutatása, kapcsolattartás a körzet állatorvosaival, iskoláival, menhelyeivel, lovardáival Százhalombatta, Diósd, Érd, Tárnok, Törökbálint és Sóskút környékén. További céljuk, hogy az állatok jogait megvédjék, és ezáltal óvják a közbiztonságot. Egyébként majdnem minden állatorvoshoz eljutottak már, de fontos számukra a diákok oktatása a helyes állattartásról is. Folyamatos gépjárműves, egyenruhás járőrszolgálatot látnak el. Ez a bejelentés, és a szolgálatban lévő rendőr helyes döntésének köszönhetően, az együttműködés gyorsan kialakult a két szervezet között.

 
A kivonuló állatvédő csapat megállapította, hogy bár látszólag a bejelentés jogos, a tulajdonos nem vétkes, így az állatkínzás és a nem megfelelő állattartás jogossága nem áll fenn.

VISSZA A HÍREKHEZ