VISSZA A HÍREKHEZ

Újabb közös akció
 

Július 3-án és 8-án újabb közös akción vett részt a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a Városi Rendőrséggel. Az együttműködés közös célja a közterületek ellenőrzése, újabb illegális hulladékok keletkezésének megelőzése, esetleges újabb illegális hulladékok nyomrögzítése volt.

Mindkét esetben Kövics Gábor a Dunafüredi Körzeti Megbízott segítette a „kommandósok” munkáját.

Mindenesetben a város egész területét ellenőrizték, de első alkalommal az Erkel F. körúti garázssoron lévő állapot ellenőrzését tűzték ki célul, melynek eredményeképpen egy illegális „hulladék kupacban” hagyott nyom alapján született feljelentés. Az akción belül ellenőrizték a garázssoron élő lakcím nélküli állampolgárokat, és felszólították őket a szemét összeszedésére.

A második alkalommal a körzeti megbízott szolgálati területéhez kapcsolódóan ellenőrizték a Csónakázó-tó és környékét, a Duna-partot, a római Fürdő-romot, illetve a Dunafüredi úton lévő garázssor környékét. Ez utóbbi helyen találtak bontásból származó gépjármű darabokat, illetve nagyobb mennyiségű kommunális hulladékot. 

Mindkét járőrözésből begyűjtött nyomok után megkezdődött a rendőrségi eljárás, melynek kapcsán megtörténik a felelősségre vonás. 

A nyár ellenére a kommandósok végzik a munkájukat, a nap bármely szakaszában ellenőrzik a közterületeket, folyópartot, játszótereket sok esetben intézkedésre jogosult hatósággal együtt. A kommandósok minden esetben, a talált bizonyítékot átadják a társszerveknek, eljárás lefolytatása végett. Ennek köszönhetően idén több feljelentés született közterületen való illegális hulladék lerakás vétségében.

VISSZA A HÍREKHEZ