VISSZA A HÍREKHEZ
Példa az együttműködésre!

Október 22-én az esti órákban a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 3 fővel és az Óváros körzeti megbízottal rejtett figyelést tartott az illegális hulladék elhelyezők leleplezése végett a 6-os főút kritikus szakaszán, amikor a rendőrségi szolgálati rádión keresztül Bali Imre törzszászlós úr értesült a közelben történt balesetről. A figyelt területet gyorsan elhagyva elsőként értünk a baleset helyszínére, a megye határához, Ercsi irányába.

A gyors érkezésnek és intézkedésnek köszönhetően, a balesetet elszenvedő lovas kocsit vezető idős ember hamar ellátásban részesülhetett, akit, a mentők kiérkezéséig a kommandó tagjai láttak el!

Amíg a helyszínre érkező mentősök a sérültet stabilizálták, addig a rendőrök biztosították a nyomokat, a kiérkező helyszínelő kollégák számára. A hulladék-kommandósok az ütközés során elszabadult ló keresésére indultak a birtokukban lévő, - a rejtett figyeléseknél alkalmazott - éjjel látó monokulárral. A felderítésben segítségül érkeztek a Pest Megyei Speciális Mentők és Önkéntes tűzoltók is, így közösen sikerült megszabadítani a rémült állatot a szerelékétől, majd a lovat átadták a tulajdonosának, ami végül a saját lábán távozott, noha a jobb hátsó lábára nem tudott rálépni.

 

Ezt követően a helyszínt több órára elzártuk a forgalomtól, elősegítve az út megtisztítását és helyszínelést. Reméljük, azóta mind a sérült idős ember, mind a vétlen ló állapota javult.  

  

A Hulladékkommandó Szolgálat, akkor szolgálatban lévő tagjai nevében:

                                                                          Kriszticsné Tápai Mónika

                                                                                Szolgálatvezető

VISSZA A HÍREKHEZ