VISSZA A HÍREKHEZ

Tehergépjárművek ellenőrzése 

A 6-os főút mentén elszaporodó nagymennyiségű illegális – részben veszélyes - hulladékok elhelyezése miatt, a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat közös ellenőrzést tartott április 27-én 15,30-tól 19 óráig  a polgárőrséggel és a rendőrséggel. Az akció során a városból kimenő tehergépjárművek rakterének átvizsgálása és a szállítmány eredetiségét, annak célállomásra való érkezését, és a veszélyes hulladékok szállítására vonatkozó jogszabályok előírásainak betartatását végezték. 

Az akcióban részt vettek a százhalombattai Katasztrófavédelem Polgárvédelmi Kirendeltségének századosa, Túri Tamás, és a Pest megyei kerületi fő állatorvos, dr. Gubis János is.

Az akció két, a városból kimenő főút mentén történt. 

Az akció során számos, a közlekedés biztonságának szabálytalanságára hívták fel a figyelmet az akciót vezénylők, az óvárosi körzeti megbízott és a katasztrófavédelem képviselője.

Egy esetben, a veszélyes hulladékot szállító gépjármű vezetőjének az áru szabálytalan rögzítésére hívták fel a figyelmet. 

Az akció abból a szempontból volt sikeres, hogy a kommandó szolgálat részéről megtalált állati tetemek eredetének vizsgálatára bevonhatta a megyei kerületi főállat orvos segítségét. A Visegrádtól Százhalombattáig illetékes állatorvos információja szerint, Pest megye déli része a legszennyezettebb az illegális hulladékok lerakásában, abban is az állati tetemek elhelyezése. Ennek érdekében a kommandó szolgálat sűríti a városhatár ellenőrzését.

Szóbeli megállapodás történt, hogy a jövőben dr. Gubis János szakmai tudásával és gyakorlati tapasztalatával támogatja a civil szervezet munkáját, ezáltal segítséget nyújt a környezetbe kikerülő veszélyes állati eredetű hulladékok kihelyezőinek felderítésében, és támpontot biztosít az állattetemek elhullásának feltételezhető körülményeiről. 

                                                                                                          K-né Tápai Mónika

                                                                                                             Szolgálatvezető

 
VISSZA A HÍREKHEZ