Hírek

Tíz hihetetlenül zöld év

Kiállítással ünnepelte alapításának tizedik évfordulóját a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat november 9-én.
A rendezvényen köszöntőt mondott Urbán Csilla, a HUMUSZ Szövetség elnöke, és köszönetet mondott Sinka László Százhalombatta, valamint Papp György Ercsi alpolgármestere.

Hogy mennyire aktív, sokszínű és sikeres volt az első tíz év, az a Barátság Kulturális Központ előterében berendezett gazdag kiállításból is kiderül. Az önkéntességen alapuló civil szervezet kitartása, tenni akarása nem maradt visszhang nélkül. Megyei és országos szinten is díjakkal ismerték el munkáját, mára pedig nemzetközi projektekben is részt vehetnek tagjai. Születésnapi megemlékezésük keretében virággal köszöntötték Jankovits Mártát, a Faluvédő Egylet elnökét, aki annak idején Tápai Mónikával együtt megálmodta és útjára indította a szervezetet. A rendezvényen fellépett Kovács Gábor muzsikus is, aki egyszerű használati tárgyakból és háztartási hulladékokból készült hangszereivel valósággal ámulatba ejtette a résztvevőket.
   A Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat alaptevékenysége az illegális hulladéklerakatok feltérképezése, megszüntetése, és a további lerakás megelőzése. Rendszeresen járőröznek, megfigyelnek, adatokat gyűjtenek, és ha szükséges, feljelentést tesznek a szemetelőkkel szemben. Az elmúlt tíz év során számos nagyszabású tisztítóakciót szerveztek, közterületeket újítottak meg, előadásokkal, rendezvényekkel, különféle pályázatokkal hívták fel a figyelmet a környezet védelmére. Mára nemcsak Százhalombattán, hanem több környező településen is tevékenykednek, munkájuk modell értékűvé vált.

A kállítás helyszíne: Barátság Kulturális Központ
Százhalombatta, Szent István tér 5.
Megtekinthető 2018 november 30-ig.

A cikk forrása HírtükörOnlineHKTJ

Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2018 ©