Hírek

Aktívan, több mint 10 éve!

Több mint tíz éve működik a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat. Kezdetben a Faluvédő Egylet égisze alatt, majd a feladatok meghatározása és elosztása után 2013-tól önálló működésbe kezdett. Az egyesület jórészt a tagdíjak, a felajánlott adó 1%-ából valamint támogatásokból tartja fent magát. A zöldaktivisták szabad idejükben végzik a környezetvédő tevékenységüket.
A lelkes csapat a 2019. árpilis 05-én tartotta meg éves közgyűlését, amelyen a tavalyi év értékelését követően az év „kommandósát” is elismerték.


A tavalyi évben együttműködtek Ercsi városával, nevelő- és járőröző tevékenységet folytattak, részt vettek számos gyermek- és diákintézményben, valamint nagyszabású kiállítással ünnepelték fennállásuk tizedik évfordulóját. Nyertek nemzetközi- és hazai elismeréseket.Részt vettek a nagy tiszai tisztító akcióban, koordináltak szemétgyűjtő akciókat.

Tápai Mónika az egyesület alapítója és elnöke elmondta, hogy azt a munkát, amit elkezdtek, nem szabad abba hagyni. Egyre égetőbb kérdés nemcsak a hazai, de a globális környezetvédelem. Ezért arra kér mindenkit, hogy amit a mindennapokban bárki is véghez tud vinni, az tegye meg, mert az már azt jelenti, hogy hozzájárult bolygónk megóvásához. Legyen az a szelektív hulladékgyűjtés, környezettudatos vásárlás, vagy faültetés. A kis lépések előbb vagy utóbb nagyokká válnak. Elmondta azt is, hogy az idei évben sem lesznek tétlenek. Folytatják az illegális hulladék elhagyók elleni harcukat, és a nevelőmunkát. Azonban azt is hangsúlyozta, hogy a fiatalokat minél szélesebb körben kell megszólítani, hisz csak akkor fogják érezni az ügy fontosságát. Ezért folyamatosan hirdetik tagfelvételüket és folyamatosan találnak ki fiatalok részvételével programokat. Aki szívesen segítené a munkájukat, az jelentkezhet a hulladekkommando@gmail.com e-mail címen.

Az egyesület vezetősége az elmúlt évek önzetlenül végzett kimagasló munkájáért
Szula Mihályt jutalmazták. Ezúton is gratulálunk!HKTJ

Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2018 ©