Hírek

Eötvös Loránd Általános Iskola ÖKO-nap 2019 június 7.
 
Meghívást kapott a Hulladékkommandó az Eötvös Loránd Általános Iskola ÖKO-napjára, hogy játékos, interaktív foglalkozás keretén belül bővítsék az alsó tagozatos diákok környezetvédelmi ismereteit.

Rövid bemutatkozás után egy kvíz által ismerték meg az osztályok a szelektív hulladékok „életútját”. Az alapanyaguktól kezdve, a felhasználáson és a helyes szelektív gyűjtésen át, egészen az újrahasznosítási lehetőségekig. Átbeszélték a veszélyes hulladékok gyűjtésének szabályait és a komposztálás helyes módjait is. Kiemelt hangsúly került arra, hogyan tudnak ők a mindennapjaikban környezettudatosan cselekedni, hiszen az egyéni tett az egyik legfontosabb lépés a változás felé.
A játék fő mozgatórugója a növények és az állatok környezetszennyezésből adódó veszélyeztetettsége volt. A hulladékkommandó tagjainak nagy örömére a diákok már igen széles „zöld tudással” rendelkeztek. „Ne feledjétek! Nekünk csak ez az egy Földünk van. Ezt kell megbecsülnünk és óvnunk. Figyelni a környezetünkre a saját egészségünk, a növények, az állatok, a tiszta levegő, a víz és a föld érdekében. Legyen ez a gondolat mindig veletek és adjátok át másoknak is!”

HKTJ

Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2018 ©