Hírek

Acélszív - Mindenki tehet a maga területén írta: Czifrik Katalin (Hírtükör online)

2019-10-01 - Drámai a környezetszennyezés, de nemcsak a befolyásos államok vagy a legnagyobb ipari szennyezők, hanem minden egyes ember tehet azért, hogy megóvjuk a Földet – mondta Vezér Mihály polgármester a piactér mellett felállított acél kupakgyűjtőszív átadásán tegnap délután Százhalombattán.
A más városok mintájára kialakított, tetszetős szerkezetet a helyi Holhos és Társa Bt. készítette el és ingyenesen bocsátotta a város rendelkezésére. Az elsősorban faipari munkákkal foglalkozó cég húsz éve tevékenykedik a városban. A műanyag kupakok elkülönített gyűjtésére szolgáló acélszívet az önkormányzat kérésére gyártották le, fénykép alapján. Ürítéséről és a kupakok értékesítéséről a város fog gondoskodni. A bevételt helyi szervezetek támogatására, karitatív célokra szánják.

Az első kupakokat a polgármester, Tápai Mónika, a Hulladékkommandó vezetője, valamint a Holhos és Társa képviselője dobta be. Remélhetőleg sokan követik majd a példájukat, hozzájárulva ezzel, hogy a szemétből érték legyen.

A százhalombattaiak szeretnek adakozni, amit az elmúlt években szervezett jótékonysági kupakgyűjtések sikere is jelez – mondta el Tápai Mónika. Hozzátette: a műanyagszennyezés ma a világ egyik legnagyobb problémája. Csak a Földközi-tengerbe percenként 34 ezer PET-palack kerül, miközben sokkal több okunk lenne az olcsó és szigorúan ellenőrzött csapvíz minőségében bízni, mint a műanyagban kínált drága ásványvizekében.Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2018 ©