Hírek

A Föld Óráját is otthon tölthetjük - Kreatív megoldásokat várnak a szervezők (Hírtükör Százhalombatta)
2020-03-17 - A járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad a március 28-ra tervezett Föld Órája rendezvény a Szent István téren, Százhalombattán – tájékoztatott a szervező Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
A Hulladékkommandó kéri, hogy aki teheti, otthon csatlakozzon a környezetvédelmi mozgalomhoz. Áramtalanítson 20 óra 30 és 21 óra 30 óra között, és ha van kedve, dokumentálhatja is ezt. Fotóját és néhány mondatos beszámolóját elküldheti a foldorajaszazhalombatta@gmail.com címre március 28-án 22 órától 29-e 00:00 óráig. A legkreatívabb beküldőket és legvidámabb kommenteket városi elismerő oklevéllel fogják jutalmazni.

A zöldszervezet felhívásához a "Föld Órája eskü" szövegét is mellékelte, amely alább olvasható.

Én, a Föld lakója, fogadom, hogy mostantól még inkább figyelek a környezetemre. A természet erőforrásaival okosan gazdálkodom, a pazarlást kerülöm. Az energiatakarékosságra mindennap odafigyelek. A tudatosságot a vásárlásaim során is komolyan veszem. Az otthonomban, a munkahelyemen, és mindenütt, ahol megfordulok, figyelek arra, hogy a tudatos fogyasztás határozza meg lépéseimet, és a környezetemet is erre ösztönzöm.

Március 28-án este 20:30-kor lekapcsolom a felesleges fényeket, és csatlakozom a Föld Órája közösségéhez. Ezzel kijelentem, hogy a jövőben a Föld kincseire vigyázok, fenntarthatóan élek, és ezzel saját jövőmet is védem. Hiszek benne, hogy együtt lehetséges!

HKTJ

Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2018 ©