Hírek

Föld Világnapjára 2020-04-22

Egyesületünk a Föld világnapja alkalmából színházi előadást szervezett a Barátság Kulturális Központba, ahol bemutatásra került volna a "Zöld jövő" mesekönyvünk egyik alkotása, amely Hétvári Andrea tollából fakadt.
Sajnos a járvány miatt a színházi előadás elmarad, így ebben a formában tesszük közzé minden gyermek számára Murzsa Kata munkáját.

Reméljük, hogy a jövőben az eredeti tervünknek megfelelően sikerül színpadon is bemutatni a mesejátékot.

Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel.

Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a jelenlegi világjárvány is.

A Föld világnapja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

Te mit tudsz tenni?
Sokat.
Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit, szelektáld a hulladékot, ne szemetelj!

(felhasznált:fna.hu)


HKTJ

Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2020 ©