Hírek

Százhalombatta tovább zöldül!
2020-11-08

Az elmúlt hétvégén 65 db díszcserje beültetésére került sor a város különböző területein. A dísznövényekre a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 400 000 Ft-ot nyert el pályázaton, amelyet a TESCO-GLOBAL Zrt. és az Effekteam Egyesület írt ki. Ebből az összegből 185 000 Ft-ot fordítottunk a város négy területére.

Megszépülhetett a Körösi Csoma Sándor Általános Iskola sövénye, az Urbárium játszótere, az Óvárosi Pitypangos Tagóvoda mögötti terület, valamint Dunafüreden, a Duna utcai játszótér.

A telepítés helyeit és a betelepítendő növényeket a Polgármesteri Hivatal műszaki irodája határozta meg, így olyan növények kerültek beültetésre, amelyeknek az utógondozása nem jelentenek különösen nagyobb gondot (kártékony rovarokat nem vonz, valamint az időjárási viszonyokhoz jól alkalmazkodnak, stb.).

Fontos volt számunkra az, hogy a város minden területére kerüljön a növényekből, hiszen a Tesco Áruház vásárlói által sikerült ezt az összeget elnyerni.F elajánlásunkat városunk szépítésére szerettük volna fordítani, s bízunk abban, hogy bár több növénytelepítést is elbírna a terület, mindannyiunk örömére sikerült jól meghatározni a területeket és megválasztani a díszcserjék fajtáit. A fennmaradó összeget a pályázatban szereplő környezetvédelmi plakát kiállításra fordítjuk, amelyhez már elkészültek a plakátok és keressük az alkalmat és helyet, hogy bemutathassuk az érdeklődőknek. - Tápai Mónika

A hétvégi eseményhez csatlakozóknak (Óvárosi Közösség tagjai, Szabó Gábor önkormányzati képviselő, Szabó Zoltán iskolaigazgató, az óvoda munkavállalói a civil szervezet aktivistái, érettségi előtt álló fiatalok, valamint városlakók) köszönjük a segítséget!

HKTJAz oldal tetejére
Hulladékkommandó 2018 ©