Hírek

Föld órája

Világméretű összefogás a túlfogyasztás és az éghajlatváltozás ellen.
2021. MÁRCIUS 27., 20:30-21:30! A VISSZASZÁMLÁLÁS ELKEZDŐDÖTT!

Az eseményhez mindenki a saját otthonában, mikrokörnyezetében a lehetőségeihez mérten tud csatlakozni. Az esemény nem virtuális, és nem közösségi, hanem egyéni felelősségvállalás, csatlakozva a nemzetközi összefogáshoz.

A Föld órája 2021-ben március 27-én (szombaton) lesz 20:30 és 21:30 között.
Idén is új irányt vesz a Föld Órája: mindenkit arra buzdít, hogy példát mutasson tetteivel, és ne csak ebben az egy órában, hanem mindennap a természet megóvásáért, a fenntartható életmódért. Egyre sürgetőbb a változtatás, az utóbbi évtized volt az eddigi legmelegebb a mérések kezdete, 140 év óta.
Idén ne csak a 60 perces sötétségre mondjunk igent, hanem egy fenntartható életmód vállalására is.

A Föld óráján minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.
A WWF Magyarország a Föld órájára idén egy izgalmas feladattal készült: három kihívással, amelyekről hétről hétre lerántják a leplet! Csatlakozz és regisztrálj a foldoraja.hu oldalán.

https://wwf.hu/cselekedj/foldoraja/

HKTJ

Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2020 ©