Hírek

A Dunamenti Erőmű és a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat jótékonysági akciójának keretében kilenc százhalombattai oktatási intézmény udvarán ültettek új növényeket a Környezetvédelem Világnapján.
(2021.06.05.)

Tavaly decemberben jelentette be a Dunamenti Erőmű, hogy több hónapos munka eredményeként közel 100 tonnányi hulladékot szállíttatott el további hasznosításra. A gyűjtés, szelektálás és elszállítás után nemcsak a rendezettebb környezettel, de 1 millió forinttal is gazdagabb lett az erőmű, amit környezetvédelmi célra kívántak fordítani. A járványügyi helyzet miatt végül most valósult meg a jótékonysági akció, helyi közösségek összefogásával. 

A közösségi programot hosszas előkészítés előzte meg: a vállalat partnereként, a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat segítette az igények felmérését és támogatta a szervezési feladatokat. Június 5-én, a Környezetvédelem Világnapján a Dunamenti Erőmű önkéntes kollégái, a Hulladékkommandó tagjai, a Harmónia Nyugdíjas Klub tagjai, valamint az oktatási intézményeket képviselő szülők és nevelők összesen 70 fát és 141 bokrot ültettek el, kilenc helyszínen, szerte a városban.

Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgatója elmondta: „Az elkövetkező évtized meghatározó lehet a vállalatok és az iparágak hosszú távú fennmaradása szempontjából. Különösen a nagy szervezetek nehezen tudnak alkalmazkodni az olyan új körülményekhez, mint a fenntarthatóság követelménye. Hiszen a példa nélküli kihívásokhoz példátlan szintű tervezésre, együttműködésre és alkalmazkodásra van szükség. A fenntarthatóság határozza meg a mi üzleti gondolkodásunkat is, úgy az operatív működésünk, mint a közvetlen környezetünk alakítása szempontjából. Ezért fontos számunkra, hogy a szomszédainkkal, a helyben élőkkel együtt cselekedjünk.”

Tápai Mónika, a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat társalapítója és elnöke hozzátette: „A közös faültetés nem csak egy kellemes program, amivel egy kicsit mi is tettünk a környezetünkért. Sokkal több annál. Kézzelfoghatóvá teszi a zöld szemléletet, és mások figyelmét is felhívja arra, mennyire fontos törődni a minket körülölelő világgal. Nagyon jó látni, hogy egyre többen vagyunk, akik életformaként tekintenek a fenntarthatóságra.”

Az akció eredményeként kilenc százhalombattai oktatási intézmény udvarán ültettek el az igényeknek és a lehetőségeknek megfelelően fákat és cserjéket:

Százhalombattai Százszorszép Óvoda
Százhalombattai Szivárvány Óvoda
Százhalombattai Napsugár Óvoda
Százhalombattai Pitypangos Óvoda
Százhalombattai Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvoda
Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda
Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola
Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium / Regionális Autista Központ
Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola

Halom televízió anyagából összeállított videó.

HKTJ


Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2021 ©