Hírek

Vízvilágnapi rajzpályázat (2022.03.22.)

Víz világnap alkalmából a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat Egyesület rajzpályázatot hirdet.
A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az édesvíz fontosságára és szorgalmazza az édesvízkészlettel való fenntartható gazdálkodást.

Az UNESCO koordinálásával megvalósuló 2022. évi világnap témája:
*Felszín alatti vizek - Tegyük láthatóvá a láthatatlant!

A mottóhoz alkalmazkodva várjuk a rajzokat 6-99 éves korig. Bármilyen technika (festék, zsírkréta, ceruza, stb.) alkalmazható, megkötés nincs, de terjedelme minimum A4-es, maximum A2-as lehet. A rajzokra kérjük ráírni a nevet, a kort, és készítőjének elérhetőségét. Kiskorú esetén a szülő elérhetőségét.
A beérkező rajzokat zsűrizzük, majd a későbbiekben kiállítjuk.
Díjazás: gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában az első három legjobbat díjazzuk.
A rajzokat kérjük 2022. május 20-ig nyitvatartási időben leadni (hétköznap 08:00-20:00) a százhalombattai Barátság Kulturális Központ recepcióján, vagy postai úton a BKK címére (2440 Százhalombatta, Szent István tér 5.) feladni.

Víz világnap története:
Az ENSZ Közgyűlése 1992 decemberben, a korábban, Rio de Janeiro-ban tartott „Környezet és fejlődés” konferencián felvetett javaslat kapcsán iktatta be hivatalosan a világnapot. 1993. március 22. óta ünnepli a világ. A világ vizei közül elsőként az édesvizet helyezi fókuszba, mely Földünk vízkészletének 1%-át teszi ki, ezen osztozik minden ember nap mint nap, és ez a kis mennyiség is nagy mértékben szennyezett.

Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat

*A földkéreg hézag-, üreg- és pórusrendszerét kitöltő vizek. Főbb típusaik a talajvíz, parti szűrésű víz, a rétegvíz, a rés-vagy- karsztvíz és a termálvíz.Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2021 ©