Hírek

Duna-parti tisztító akciót tartott
a Hulladékkommandó Társadalmi Jarőrszolgálat március 25-én  Százhalombattán

A 15 éve működő önkéntes szervezet minden évben a Víz világnapjához  kapcsolódóan vízparti tisztítóakciót hírdet, amelyre idén a kezdeti esős időjárás ellenére több, mint nyolcvanan érkeztek.
Évek óta megszokottá vált, hogy a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium több diákkal, Szalontai Szilvia pedagógus vezetésével csatlakozik az eseményhez, amelyet ezúton is köszönünk.

"Szerintünk a mai fiatalok jórésze sokkal fogékonyabb a közvetlen környezetük állapotára, tisztaságára. Az eseményen részt vevő fiatalok általános iskola felsőtagozatára járó diákok voltak, a legfiatabb részt vevő pedig egy 6 éves kisfiú volt, akit személyesen is ismerek. Henrik 3 éves kora óta kérésére legtöbbször édesanyjával mennek a város különböző pontjaira hulladékot gyűjteni. Ő már most tudja, hogy milyen hulladéknak, hol a helye, s kifejezetten zavarja, ha szemetet lát bárhol az utcán. Volt nyugdíjas is, aki szintén nagyon élvezte a gyerekközösséget, az együtt töltött időt. Jó volt látni, hogy ennyien megmozdultak, nem esett az eső, sütött a nap, jól éreztük magunkat." -Tápai Mónika, az egyesület elnöke.

A zöld akciót óvárosban Szabó Gábor önkormányzati képviselő vezetett közel 30 fővel,  több, mint 15 zsáknyi szemetet, amíg a dunafüredi szakaszon az egyesület vezetésével közel ötven fővel 45 zsákot, s néhány nagyobb lomot gyűjtöttek össze. Ezzel  elmondható, hogy a város teljes Duna-partja megtisztulhatott.
A begyűjtött hulladékokat a Szákom Kft. munkavállalói szállították el.

A nap végén a résztvevőket zsíroskenyérrel várták a Csónakházban.

Köszönjük minden résztvevőnek a jelenlétet! Legközelebb is várunk minden környezetet szerető fiatalt és időset!

HKTJVíz világnapról bővebben:
http://vizvilagnap.hu/


Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2023 ©