Hírek

Isaszegi meghívás 2023.11.24.

A Családok Isaszegért Egyesület meghívására 2023. november 24-én látogatást tettünk a "Tiszta környezetben szebb az élet!" elnevezésű közösségi beszélgetésre.
A találkozón különböző szakemberekkel jártuk körbe a belterületi és a külterületi szemetelés tapasztalatait az isaszegi városi könyvtárban.

Ágoston Kata könyvtárigazgató köszöntése utána Koszta Béláné Andrea mutatta be egyesületünk munkáját, valamint az elmúlt másfél évtized eredményeit.
Vas Attila, a Hulladekvadasz.hu isaszegi koordinátora, a Családok Isaszegért Egyesület tagja tartott prezentációt az isaszegi állapotokról. Elmondta, hogy a belterületen eldobott szemétfajtákból arra lehet következtetni, hogy minden korosztályból vannak sajnos, akik nem figyelnek arra, hogy a szemetüket hazavigyék, és otthon dobják ki. Kiemelte, hogy cigarettacsikkből van a legtöbb eldobálva, de szép számmal vannak üvegek is főként az árkokban, bokrokban és más növényzetben.

Birincsik Dániel rendőr hadnagy, az Isaszegi Rendőrőrs mb. parancsnoka más témakörök mellett elhatárolta a szemetelés szabálysértési és bűncselekményi alakzatát, és azt is elmondta, tettenérés esetén a 112-t hívják a lakosok.

Kajon János, a Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói Erdészet erdészetvezető-helyettese szerint az erdőjáróknál nem tapasztalható szemetelés, inkább az illegális hulladéklerakásokkal van gond, amelyek során gyakran nagyobb mennyiségű szemét kerül az erdőkbe.

Gyöngyösi Lajos mezőőr ismertette az isaszegi szemetelős helyzetet és beszélt arról, milyen lehetőségeik vannak a megelőzésben, illetve a tetten érésben.

Gabrucza Marianna, az isaszegi polgárőrség alelnöke a polgárőrség lehetőségeiről beszélt, illetve arról, hogy elsősorban a megelőzésben van szerepük. Az ő közterületi jelenlétük is azt szolgálja, hogy csökkenjen a szemetelés, illetve az illegális hulladéklerakás.

Korbács Márió, hulladékgazdálkodási technológus, a Családok Isaszegért Egyesület tagja is a prevenció fontosságáról beszélt, illetve utalt arra, hogy a zöldhulladék illegális elhelyezése az erdőkben nagy károkat tud okozni az erdő élővilágának.

HKTJ


Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2023 ©