Hírek

Vízvilágnapi alkotópályázat (2024.03.22.)

Víz világnap alkalmából a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat Egyesület alkotópályázatot hirdet.

A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az édesvíz fontosságára és szorgalmazza az édesvízkészlettel való fenntartható gazdálkodást.

Az UNESCO koordinálásával megvalósuló 2024. évi világnap témája:
Víz a békéért!

A mottóhoz alkalmazkodva várjuk a rajzokat 6-14 éves korig. Bármilyen technika (festék, zsírkréta, ceruza, kollázs, stb.) alkalmazható, megkötés nincs, de terjedelme minimum A4-es, maximum A2-as lehet. Az alkotásokra kérjük ráírni a nevet, a kort,  készítőjének elérhetőségét, valamint intézményi képviseletben az intézmény nevét, csoportot, vagy osztályt) Kiskorú esetén a szülő elérhetőségét is.

A beérkező alkotásokatzsűrizzük, majd a későbbiekben kiállítjuk (a helyszínről és időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást).

Díjazás: mindkét kategóriában az első három legjobbat díjazzuk (a helyszínről és az időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást).

A rajzokat kérjük 2024. április 30-ig nyitvatartási időben(H: 12-19, K: 10-17, -Cs:10-17, P: 12-18, Szo: 9-12) adnia Hamvas Béla Városi Könyvtárban (2440 Százhalombatta, Szent István tér 5.) felnőtt könyvtár pultjánál leadni, vagy a 9726 VELEM, Kossuth u. 79. az egyesület székhelyére postai úton feladni.

Víz világnap története:
Az ENSZ Közgyűlése 1992 decemberben, a korábban, Rio de Janeiro-ban tartott „Környezet és fejlődés” konferencián felvetett javaslat kapcsán iktatta be hivatalosan a világnapot. 1993. március 22. óta ünnepli a világ. A világ vizei közül elsőként az édesvizet helyezi fókuszba, mely Földünk vízkészletének 1%-át teszi ki, ezen osztozik minden ember nap mint nap, és ez a kis mennyiség is nagy mértékben szennyezett.

Hulladékkommandó Társadalmi JárőrszolgálatAz oldal tetejére
Hulladékkommandó 2021 ©