VISSZA A HÍREKHEZ

Önkéntesek a Csónakázó-tónál

Tizenhárom önkéntes kezdte meg a Csónakázó-tó szépítését április 12-én reggel 8 órakor. 5 fő 20 db őshonos enyves éger beültetését végezte a körárok mögötti füves területen, 8 fő pedig a meglévő kerti padok és szemetes edények csiszolását és festésével foglalkozott.
Az aktivisták között nem csak a szervező, a hulladék-kommandó, hanem a Városi Nyugdíjas Klub, a „Dunafüred Közbiztonságáért” közhasznú egyesület tagjai is jelen voltak, és egy, a környéken élő házaspár is segítette a munkát. A Szákom Kft. kezelésében lévő tó, évről-évre látványosan megújul, így ebben az évben még további őshonos fák és cserjék, illetve új köztéri fapadok és gyűjtőedények kihelyezésével gyarapszik a civil szervezett által elnyert pályázati összegből.
 
 Eddig 5 padot és két szemetes gyűjtőedényt sikerült feljavítani, de április 16-án amennyiben az időjárás is engedi, folytatódhat a festés. Az első ütemtervben az összes ülőalkalmatosság és gyűjtő edény feljavítását vállalta a civil szerveződés, majd ezt követően folytatódik az újak gyártása, a tereprendezés és egy ivóvízkút kiépítése a Szákom Kft. jóvoltából.

Az önkéntesek munkáján kívül, a projektet támogatta az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottsága, a Szákom Kft., a Mol Nyrt. és a pályázat kiírója, az ÖKOTÁRS Alapítvány.  

                                                                           Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat

Több kép a "Galéria" menüpontban...

VISSZA A HÍREKHEZ



vissza...


vissza...