VISSZA A HÍREKHEZ

Közösségi zöldfelület, Csónakázó-tó
(Több kép a "GALÉRIA" menüpont alatt)

Az ÖKOTÁRS Alapítvány és a MOL Nyrt. által meghirdetett „Zöldövezet 2010” elnevezésű pályázaton a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat által elnyert 720 e forint felhasználása kezdődött meg idén áprilisban a Csónakázó-tónál. A civil szervezet további támogatásra lelt a tavat üzemeltető kommunális szolgáltatótól és a város önkormányzatától, így valamivel több, mint egy millió forintos beruházás valósulhat meg önkéntesek segítségével.

A május 14-ei faültetésben részt vállalt a MOL Vegyész Szakszervezte és az Olajipari Szakszervezet is, így közel 50 fő segítségével került beültetésre 70 db őshonos növény, illetve kihelyezésre került 6 darab új pad és 3 darab asztal, amelyet a civil szervezet tagjai készítettek. Akinek viszont nem jutott ásó vagy lapát, az sem tétlenkedett. A régi faelemekből 6 darab pad, 1 db asztal és 1 db szemetes edény felcsiszolását és lefestését is elvégezték, így megújulhatott a pihenőpark egy része. A faültetést megelőzően az önkormányzat illetékes munkatársával történt egyeztetés után, a Szákom Kft. munkagépekkel elvégezte a fák helyének kiásását.

Azonban a projekt ezúttal nem zárult le, hiszen hamarosan kihelyezésre kerül egy ivóvíz kút a Szákom Kft. segítségével, továbbá bővülni fog a szemetes edények száma, amelyeket szintén a civil szervezet tagjai fognak elkészíteni.

A civil szervezet számára fontos az építőjellegű közösségi akciók létrehozása. A Csónakázó-tó és környezete ékszerdoboza városunknak. Egyre nagyobb vonzerővel bír, kiemelkedő fontosságú látogatási célpont annak, aki kikapcsolódásra vágyik. A kialakított zöldfelület lelkét azonban, a városlakók teremtik meg, azzal, hogy milyen tevékenységet folytatnak benne, legyen az sportesemény, vagy akár egy csendes megfigyelése a békák vad nászának, vagy a teknősöknek, ahogy élvezik a napsütés minden percét.

 Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat

VISSZA A HÍREKHEZ


vissza

vissza

vissza

vissza

vissza

vissza