VISSZA A HÍREKHEZ

Közös akció a 6-os főút mentén (több kép a  Galériában)

Az illegális hulladéklerakás megfékezése, illetve megelőzése végett kisteher gépjármű ellenőrző akciót tartott a százhalombattai rendőrség és a hulladék-kommandó Bali Imre óvárosi körzeti megbízott vezetésével, augusztus 30-án 16-20 óráig, idén már az ötödik alkalommal. Mivel a civil szervezet önkéntesekből álló szerveződés, és önálló intézkedési jogkörrel nem rendelkeznek, az akciót kezdeményezték a rendőrségen. Mivel az óvárosi székhelyű egyesületet a helyi körzeti megbízott munkájával támogatja, így az akció vezetésére is, Őt kérték fel.

Az akciót segítette további 3 szolgálatban lévő, és 2 pályakezdő rendőr. Ennek azért is van jelentősége, mert a két szervezet között érvényben lévő megállapodás értelmében mindkét fél segíti egymás munkáját, így a nemrégiben esküt tett fiatal rendőröknek is alkalmuk volt a civil környezetvédők munkájának megismerésére. Az akció során főként a közúti szállítás szabályait ellenőrizték, illetve a raktereket és a szállított rakomány útját figyelték.

A civil szervezet vezetője elmondta, hogy az egyik legfontosabbnak tartják a megelőző tevékenységet, ezért is tartják szükségesnek a 6-os főút ellenőrzését, mert sajnos az átmenő forgalom, és a viszonylag eldugottabb részeken egyre több az elhagyott szemétkupacok mennyisége. A megelőző tevékenységeik során rejtett figyeléseket is tartanak, kisebb sikerekkel. Az akció napján a város 3 pontján, 83 tehergépjármű és 47 személygépkocsi került ellenőrzés alá.

A szolgálat lelkes csapata elszántan folytatja harcát az illegális hulladékot elhelyezőkkel szemben, és további hasonló akciót tervez.           

                                                                       Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat

VISSZA A HÍREKHEZ


VISSZA


VISSZA