VISSZA A HÍREKHEZ

Tiszta Százhalombattáért

Már a cím is önmagáért beszél, hiszen az elmúlt hétvégén közel százan szedték a szemetet a város 6 pontján, és 250 db 80 literes zsáknyi szeméttől mentesítették a várost. A szemétszedő akciót a Faluvédő Egylet - hulladék-kommandója szervezte, amit megelőzött egy előadás sorozat a délelőtt folyamán. Az előadók között dr. Vicze Magdolna és Jankovits Márta a hulladéktermelés fejlődéséről beszélt az ember megjelenésétől a XX. századig, de globális témával kapcsolatosan is hallhattak mélyen megrendítő előadást az érdeklődők.


szólj hozzá: Tiszta Batta 2011

Az egész napos elfoglaltságot Jávor Veronika kézműves sarka színesítette, aki hulladékból készített ékszert és használati tárgyakat a gyermekekkel. A civil szervezet számára fontos a szemléletformálás a környezettudatosságra való nevelés, ezért október 16-ig látható vándorkiállításuk továbbá az ÖKO-Pannon felajánlásával a szelektív hulladékokból készült ruhaköltemények, amelyeket ismert emberek népszerűsítettek az elmúlt évek során. A két kiállítás megtekinthető a Polgármesteri Hivatal B. oldali dísztermének folyosóján.
 
Béka Béla – Mészáros Zoltán – a bátonyterenyei környezettudatos klub vezetője megismertette a mások által szemétként kidobott hulladékaiból készített gyümölcskosarat, vagy gumibelsőből és farmer hulladékból készült papucsot, vagy a betétnélküli italos üvegből készült pohárkészletek, lámpákat.
 
A tisztításban részt vettek a MOL Nyrt., a SOLART, a LEMAL Kft. munkavállalói, a Pest megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Integráló Intézetének lakói és gondozói, az óvárosi nyugdíjas klub tagjai, a Dunai Flottilla gyermekei, kik vízről szedték a szemetet, a „Matrica” Múzeum kollektívája és számos önkéntes városlakó és a civil szervezet tagja. 

A rendezvény létrejöttét támogatta a város önkormányzata, a Szákom Kft., az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft., a MOL Nyrt., a GDF SUEZ Dunamenti Erőmű Zrt., a Barátság Kulturális Központ, a Zso-fa 66 Kft., a MikroMarket Kicsi Bolt, a Mohácsi Cukrászda, az Agapite Kávézó és Cukrászda, Sipák Mária, Győri János és Igmándi Ferenc egyéni vállalkozók, Vig Ágnes városlakó, és az egylet tagjai és azok családtagjai. Több kép itt!

Köszönjük minden résztvevőnek a támogatását, lelkesedését! A rendezvény jövőre ismételten megrendezésre kerül, így aki ötletekkel segíteni tudja annak sikerét, kérjük jelezze a hulladekkommando@gmail.com címen.

Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat

VISSZA A HÍREKHEZ


VISSZA


VISSZA


VISSZA