VISSZA A HÍREKHEZ

A Zöld jövő c. mesekönyv bemutatója a Környezetvédelmi Világnapon

Zöld jövő! címmel a környezetvédelem témáját feldolgozó mesekönyvet adott ki a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
A 46 mesét tartalmazó könyv ünnepélyes bemutatójára a Környezetvédelmi Világnapon, 2015. június 5-én került sor a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat még tavaly, a Föld Napján hirdette meg országos meseíró pályázatát, melyre kifejezetten kisgyermekeknek szóló, magyar nyelvű, a környezetvédelem és környezettudatosság témáját feldolgozó írásokat várt.
A február 28-i határidőig közel 90 pályamű érkezett, egyharmada a határon túlról. Mivel korosztályos megkötést a kiíró nem tett, a pályázók köre igen széles: a legfiatalabb alkotó 9, a legidősebb 80 éves volt.
A beérkezett mesékből a 3 tagú zsűri 46-ot válogatott ki a 2011-ben kiadott Óvd a Földet! című mesekönyv folytatásaként megjelenő Zöld jövő! című kiadványba. Az illusztrációkat a százhalombattai Eötvös Loránd, Arany János és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolák diákjai készítették.
A civil szervezet környezetvédelmi munkájának fontosságát és a százhalombattai közösség építő erejének jelentőségét is megmutatja, hogy számos helyi vállalkozás állt a kezdeményezés mellé és támogatta a könyv nyomtatott formátumú megjelenését.
Az első kiadás köteteiből a Hulladékkommandó a helyi óvodáknak is adományoz, ezzel is segítve a környezettudatos nevelés ügyét.
A könyvbemutatón felnőttek tolmácsolásában ismerhették meg a mesekönyv egy-egy meséjét, gyermekelőadásokkal színesítették az eseményt, díjazták a megjelent alkotókat, illetve a százhalombattai Pitypangos Óvoda palántái mutattak be egy rövid műsort, kapcsolódva a környezettudatosság témaköréhez.
Az illusztráció készítő felhívásra 162 db rajz érkezett, amely megtekinthető a könyvtárban június 20-ig.
A könyv megjelenését támogatták a Mavit Kft., Lovas Futár Kft., GeneralCom Mérnöki Kft., Patzelt és Tsa Kft., Tetőfess Kft., Roky Állateledel (Halász házaspár), Vecsés Önkormányzata, Kathat Kft., Bodoni Nyomda, Molnar&MolnART Kft.
A rendezvény vendéglátásához az alapanyagokat biztosította: Mikro Market Bolt (Irinyi u.) és Igmándi Ferenc (szíkvizes), továbbá lelkes önkéntesünk: Koszta Andrea
A könyv megvásárolható 3500 Ft/
db áron. A vásárlási szándékot a hulladekkommando@gmail.com címre várják.
...........................................................................................................................
Díjazottjaink:

Császár József
Fabóné Kinga Mórucz
Tamásy Zsófia
Kovácsevics Mariann
Tóth Gergely
Elekes Tünde
Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola 6/b. osztálya
Lövey Zsuzsanna
Varga Lóránt
Vanyolai Réka
Várfalvy Emőke
Szép Györgyi

Mindenkinek gratulálunk!