Akciósorozat az illegális hulladék lerakások ellen! 

IMGP15922012-ben is folytatódik a Faluvédő Egylet – Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat megelőző akciósorozata, amely a zöldbűnözés visszaszorítását tűzte ki céljául. 

Az idei első akciót március 6-án 15,30-19,00-ig tartotta a Százhalombatta ki- és bejövő nagy forgalmú útjain három ponton.  Az akció az építési és bontási hulladék engedély nélküli lerakásának visszaszorítása érdekében került leszervezésre. 

Az akció Bali Imre óvárosi körzeti megbízott felkérésére és szervezésében történhetett meg, aki lelkes tagja a környezetvédelmi egyesületnek. IMGP1561A tehergépjárművek átellenőrzésében további 6 rendőr segítette az akció vezetőjének, illetve 2 hulladék-kommandós munkáját.

Az önkéntesek a hulladékgazdálkodásban és a vegyiparban jártas szakemberek, akik a rakterek ellenőrzésénél a szállítmány jellegét figyelték. Köztudott, hogy a várost érintő főút mellett több tonnára saccolható olyan illegális hulladék van, ami építkezésből, lakásfelújításból került ki. Így ezek az ellenőrzések talán felkeltik az emberekben a félelmet, IMGP1523hogy az ilyen fajta munkálatokból származó hulladékokat ne tegyék zsákokba ki az erdő- és utak szélére.  A nap folyamán a hatóság részéről ellenőrzésre került minden menet- és úti okmány, továbbá a közúti közlekedés szabályainak betartása érdekében számos figyelmeztetést és bírságot adtak ki. 

Az ellenőrzés alávont személygépjárművek száma 51, a tehergépjárművek száma 37, és egy motoros. A gyanússáIMGP1517 vált autókat az önkéntesek dokumentálták, így a későbbiekben, ha visszatér a látómezőjükbe, könnyebb lehet a tettenérés.

A fotókat Török László civil önkéntesünknek köszönjük!  Több kép itt!

                                                                                             IMGP1563 Faluvédő Egylet –

Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat

                  vissza


loading