Vissza a hírekhez

Környezetvédők üzemlátogatáson 

ÉgetőműHomogenizálóMárcius 23-án délután a Faluvédő Egylet hulladékkommandósai üzemlátogatáson vehettek részt a MOL Nyrt. területén lévő hulladékégetőben és tájékozódtak a szennyvízkezelésről is. 

A hulladékégető több mint 30 éve üzemel Százhalombatta határában, míg a MOL szennyvíztisztító telepe a 60’-as években épült. 

Az üzemlátogatás során gyakorlati tapasztalatgyűjtésre kaptunk lehetőséget a szilárd települési, illetve ipari hulladék termikus hasznosításáról és a Filterpor gyűjtéseképződő füstgáz tisztítási technológiájáról. Továbbá megtudtuk mi a különbség az ipari szennyvíztisztítás és a biológiai szennyvíztisztítás között. Kemencefalazat

Az égetőben más módon nem hasznosítható és ártalmatlanítható ipari, és lakossági hulladékok égetéssel történő ártalmatlanítását végzik. A hulladékégető működésének kezdete óta folyamatos fejlesztés alatt áll, így ezeknek köszönhetően az AECOM DB Magyarország Kft. a veszélyes hulladékok ártalmatlanítását a környezetvédelmi előírások maradéktalan betartásával, valamint az erőforrások, környezeti elemek takarékos felhasználásával, minden Füstgáztisztítószempontból környezetkímélő módon végzi. A civilek érdeklődve sétálhattak végig a területen, s minden kérdést Daruka Béla üzemeltetési- és karbantartási igazgató készségesen válaszolt meg, amelyet ezúton is köszönünk. Füstgáztisztító

Köszönjük mindazoknak, akik lehetőséget biztosítottak civil környezetvédőiknek az üzemi területre való bejutásra, és mindazoknak, akik segítették megértetni mind a hulladékkezelés, mind a szennyvíz tisztítás különböző folyamatait. 

A MOL a tavalyi évben is többször támogatta a hulladék-kommandó munkáját, amit csapatunk a jó és hatékony ipar-lakosság együttműködéseként nagyra értékel. 

Köszönettel a hulladék-kommandósok nevében: Kriszticsné Tápai Mónika 

Vissza a hírekhez
loading